Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Crusade Of Bards – Tales Of Bards & Beasts
Pride & Joy Music
Release datum: 15 november 2019
Tekst: Jori van de Worp – 02 november 2019
“Mister Bard nodigt ons uit om toe te treden zijn bemanning om samen tegen de beesten te vechten en met de barden te zingen. Ik geloof dat ik maar doe alsof mijn uitnodiging kwijt is geraakt in de post.”
4.5/10

Het Spaanse Crusade Of Bards is een nieuwe band aan het symfonische front. Gezien de stijl waar ze voor kiezen en de bandnaam laten ze duidelijk merken inspiraties te ontlenen aan de Italianen van Ancient Bards. Dit debuut ‘Tales Of Bards & Beasts’ heeft dan ook duidelijk een herkenbaarheidsfactor voor fans van deze band, ware het niet dat Crusade Of Bards nog een hele lange kruistocht te gaan heeft voor ze bij het Jeruzalem komen wat het niveau van Ancient Bards herbergt. Op hun Facebookpagina wordt gerept over pirateninvloeden en het voortbrengen van iets unieks, en wanneer ik dat lees krijgt mijn bakkes toch een ietwat meesmuilende expressie.

Sorry hoor, maar wat is precies het unieke van deze band? Een gitarist die nauwelijks weet wat hij aan het doen is, of een zangeres die slechts het zangstandje “poeslief” kent? Van de negen nummers zijn er acht zo traag dat ik een kop koffie per nummer nodig heb om erdoorheen te komen, wat betekent dat het enige wat ik aan deze plaat heb overgehouden een cafeïnevergiftiging is. ‘An Ocean Between Us Part 1’ is misschien wel de enige interessante compositie die op deze plaat staat, al wordt die dan ook weer gemarginaliseerd door timingfouten en zwakke vocalen. De enige instrumentalist die daadwerkelijk indruk maakt hier is toetsenist “the bard” Paolo Andreotti.

Mister Bard nodigt ons uit om toe te treden zijn bemanning om samen tegen de beesten te vechten en met de barden te zingen. Ik geloof dat ik maar doe alsof mijn uitnodiging kwijt is geraakt in de post. Een gastbijdrage van Henning Basse verandert weinig aan mijn oordeel wat “zwakke plaat” luidt.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.