Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Crimson Fire – Another Dimension
No Remorse
Release datum: 27 augustus 2021
“Alles bij elkaar is ‘Another Dimension’ een waardige opvolger van ‘Fireborn’ en ik hoop dat het contract bij No Remorse de band ook wat optredens buiten Griekenland kan opleveren.”
8/10
Jori van de Worp  I 23 augustus 2021

Vijf jaren zijn voorbij gekropen sinds het Griekse Crimson Fire hun tweede plaat Fireborn heeft uitgebracht. Die jaren plus twee line-up wisselingen later is de power metal formatie terug met hun derde wapenfeit ‘Another Dimension’. Hierop wordt de muzikale lijn die de band al had doorgetrokken. Dat betekent dat we op dit album ook weer heel degelijke up-tempo power metal mogen horen. Fans van bands als Edguy, Sonata Arctica en zeker ook landgenoten InnerWish kunnen hun hart ophalen aan fijne hymnes als ‘Don’t Fall From The Sky’, ‘No Fear’ en de met meezing-whoohoo’s doorspekte afsluiter ‘Walking Into The Light’. Op muzikaal gebied valt er weinig af te dingen aan wat deze vijf mannen op hebben weten te boeren. Er zijn prettige gitaarsolo’s, stevige drumpartijen en alles onder een prima productie die de band in eigen gelederen heeft gehouden.

Het enige overgebleven bandlid van het eerste uur is Johnny Britsas en hij verzorgt zowel de warme vocalen als de mooie keyboardversieringen. ‘Another Dimension’ mag dan een vrij standaard power metal plaat zijn, dat betekent niet dat er helemaal niks verrassends op te vinden is. Zo lijken ‘On The Edge’ en ‘Eye Of The Storm’ meer geïnspireerd op 80’s rock en hebben een Journey-achtige sfeer. Echt interessant wordt het op ‘Set The Night On Fire’, waarop de band experimenteler te werk gaat en de muziek een elektronische twist meegeeft. Alles bij elkaar is ‘Another Dimension’ een waardige opvolger van ‘Fireborn’ en ik hoop dat het contract bij No Remorse de band ook wat optredens buiten Griekenland kan opleveren.