Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Celestial Sanctuary – Soul Diminished
Church Road Records
Release datum: 26 maart 2021
“Nogmaals, niets nieuws onder de zon, alleen laten we dit album niet mooier maken dan het is en het nemen zoals het klinkt: een eerbetoon aan de jaren negentig death metal.”
7.5/10
Berto  I 3 april 2021

Bands als Master en Bolt Thrower zijn duidelijk voorbeelden voor Celestial Sanctuary. De riff staat fier voorop, niets nieuws onder de zon, maar puur en alleen liefde voor old school death metal. Zelf willen ze niets horen over nostalgie, maar claimen ze onderdeel te zijn van de New Wave Of British Death Metal. Nostalgie of niet, de sound van de band laat zoals gezegd duidelijk de invloeden horen en daar is niets mis mee. De energie en het enthousiasme spatten uit je speakers en dan maakt het niet uit of het een originele sound is of niet. Bolt Thrower stond ook bekend om 1 geluid en heeft daar weinig van afgeweken.

Qua tempo en sound liggen de nummers van Celestial Sanctuary dus in het verlengde van het werk van de eerder genoemde bands, maar qua zang komt men ook eng dichtbij het geluid van Paul Speckman van Master. Nogmaals, niets nieuws onder de zon, alleen laten we dit album niet mooier maken dan het is en het nemen zoals het klinkt: een eerbetoon aan de jaren negentig death metal. De band heeft echter voldoende talent om door te groeien, zeker als je bedenkt dat de negen songs op dit album voorbij zijn gevlogen zonder een valse noot ertussen. Lekkere songs een lekkere groove en vet gitaarwerk. Meer heb je ook niet nodig.