Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Cassandra’s Curse – Groom Lake – Act I
Significant Magnificence Limited Company
Release datum: 20 september 2019
Tekst: Leon Vonk – 11 december 2019
“Hoewel Cassandra’s Curse met ‘Groom Lake – Act 1’ geen slecht album heeft afgeleverd kan ik ook niet spreken van een product dat boven het gemiddelde uitstijgt.”
6/10

Cassandra’s Curse is een Amerikaanse band waarvan de bandleden hele coole nicknames hebben. Zo heb je drummer Rishab “Pro-digi” Thadani, basgitarist Gary “Samurai” Sanders, toetsenist Kelley “The Viking” Raines, en zanger gitarist Charan “Spida-Fingaz”. De band startte al in 2007 maar heeft sinds die tijd slechts één album uitgebracht, ‘False Flag’ uit 2012. Dit jaar komt het tweede werkstuk ‘Groom Lake – Act 1’ uit, een conceptalbum waarbij een aantal stemacteurs zijn gevraagd om de verschillende rollen te vertolken.

De liedjes worden dan ook steeds onderbroken door een aantal ‘scenes’ waarin het verhaal zich ontwikkelt. Dat vind ik op zich prima, dat heeft ‘War Of The Worlds’ bijvoorbeeld ook, maar ik had graag gehad dat ik dit kon overslaan. Muzikaal is het helaas niet heel bijzonder te noemen, hoewel ik zo snel geen bands kan noemen die er direct heel erg op lijken klinkt het toch wel als iets wat je vaker hebt gehoord, maar dan minder goed. Wel zijn invloeden van bands zoals Dream Theater en Queensrÿche te horen. Dat het muzikaal niet echt bijzonder is ligt niet zozeer aan de kwaliteit van de muzikanten, want die kunnen best wel aardig spelen, maar meer aan de matige composities. Die zijn niet origineel of onderscheidend genoeg om echte interesse te wekken. Het grootste probleem heb ik misschien nog wel met de zang van ‘Spida-Fingaz’. Hoewel hij wel toonvast is vind ik zijn stem gewoon niet interessant om naar te luisteren! Als dan ook nog de productie wat vlak klinkt, waar vooral de gitaar klank onder lijd, dan is er weinig meer te redden.

Hoewel Cassandra’s Curse met ‘Groom Lake – Act 1’ geen slecht album heeft afgeleverd kan ik ook niet spreken van een product dat boven het gemiddelde uitstijgt. Hoewel ze iets origineels doen met de manier van het verhaal vertellen, door middel van stemacteurs, vind ik de muziek gewoon niet bijzonder genoeg om er van onder de indruk te zijn. Ook het verhaal, over kapitein Robert Razal die op de militaire basis van Area 51 werkt, spreekt mij niet aan. Eigenlijk kan ik deze plaat heel kort samenvatten: dertien in een dozijn.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.