Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Bring Me The Horizon – Post Human: Survival Horror
RCA Records
Release datum: 30 oktober 2020
“Bring Me The Horizon laat horen dat ze op dit album de perfecte samenhang tussen metalcore en elektronica hebben ontdekt.”
9/10
Koen de Waele I 20 oktober 2020

Een jaar na ‘Amo’ komen de jongens van Bring Me The Horizon al met nieuw werk tevoorschijn. Wie dacht dat hun metalcore roots ergens ver weggeborgen waren, zal verrast worden. Na een kort waarschuwingsalarm, en dat mag u letterlijk nemen, neemt een razendsnelle gitaarsolo over en laat Matt Nicholls zowat zijn snelste en stevigste slagwerk sinds jaren horen. Extreem moderne metalcore wordt tot in de perfectie afgewisseld met het geluid dat BMTH de laatste jaren laten horen heeft. Oliver zingt, roept en schreeuwt terug zoals ervoor.

‘Parasite Eve’ dat al verscheen als video vangt aan met een oud Bulgaars etnisch deuntje waarna elektronica het overneemt. Na een minuut komen de gitaren tevoorschijn en laten ze alweer een klein meesterwerk op de mensheid los. Met ‘Teardrops’ en het grotesk meezingbare ‘Obey’ laat BMTH horen dat ze op dit album de perfecte samenhang tussen metalcore en elektronica ontdekt hebben. Nog zo een vet nummer is ‘Kingslayer’. Vette pompende techno beats worden gretig afgewisseld met stevige riffs. Het heeft een beetje weg van de laatste Eskimo Callboy EP maar dan op een volwassen manier en zonder die humoristische ondertoon. Een bijzonder geslaagde inbreng van stijlvolle vrouwenzang maakt dit nummer helemaal af. Oliver laat zich van zijn beste kant horen en produceert zelfs nog enkele stukken grunt. Er wordt afgesloten met ‘One Day The Only Butterflies Left Will Be In Your Chest As You March Towards Your Death’ dat niet alleen de geschiedenis zal ingaan als een van de langste titels ook maar bovendien nog eens iedereen diep ontroerd gaat achterlaten met het fragiel en droevig aandoende zanggeluid van Oliver.

‘Post Human: Survival Horror’ is een van de sterkste albums die de band in hun carrière al afgeleverd heeft en zowel de nieuwe generatie fans als de oudgedienden met een voldane smile zal achterlaten.