Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Boys From Heaven – The Great Discovery
Target
Release datum: 23 oktober 2020
“Boys From Heaven is een prima band, maar kwalificeert zich muzikaal gezien slechts met de hakken over de sloot voor een recensie op Arrow Lords Of Metal.”
7.8/10
Wim Rueter I 11 oktober

Er waren eens zeven jonge Deense honden die in 2017 besloten om samen een band te beginnen. De band werd Boys From Heaven gedoopt en in hetzelfde jaar bracht de band een EP uit. Nu ligt het eerste volledige album er, getiteld ‘The Great Discovery’, gestoken in een fraaie hoes, gemaakt door Mario Lopez. Ook hoezen van bijvoorbeeld de metalbands Evil Invaders en Toxik zijn van zijn hand.

Metal maakt Boys From Heaven echter zeker niet. Het bijzondere is dat deze jonge kerels hun inspiratie namelijk overduidelijk uit de jaren tachtig (zelfs een beetje jaren zeventig) halen. In de twaalf nummers waart de geest van Toto bovengemiddeld sterk door het songmateriaal heen. De saxofoon heeft zelfs een meer dan gemiddelde rol binnen de muziek van de band, in meerdere nummers duikt deze op namelijk. Het geheel is productioneel in goede banen geleid door de band zelf met een prima resultaat. Met zanger Chris Catton heeft men een prima zanger in huis gehaald, maar alle musici geven overigens blijk van vakmanschap. Prijsnummers zijn ‘Burning Like A Flame’ waar zowaar een lekker venijnige gitaarsolo te horen is. Daarnaast is het pittige ‘Convictions’ een prima track met een lekker speels pianootje erin.

Boys From Heaven is een prima band, maar kwalificeert zich muzikaal gezien slechts met de hakken over de sloot voor een recensie op uw geliefde Arrow Lords Of Metal. De band kraakt geen enkele harde noot op ‘The Great Discovery’, maar weet wel met regelmaat de juiste noot te raken.