Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Blind River – Made Of Dirt
Self Released
Release datum: 25 mei 2020
“Soms kom je onverwacht toch nog een klein pareltje tegen in de rockwereld.”
8/10
Wim Rueter I 06 juli 2020

Het Engelse Blind River is sinds 2017 actief. De band is opgetrokken uit de as van de bands Godsized, The Earls Of Mars en Pig Iron. Die bands zeggen mij niets, net als ook Blind River voor mij een ‘dark horse’ is (of was). Via hun eigen label brengt de band nu hun tweede album ‘Made Of Dirt’ uit. Opgenomen in maar liefst vier dagen!

Voorzien van een puike, heavy productie vuurt de band tien nummers op de onwetende luisteraar af. Qua sound is de band, in mijn bescheiden oren, een mix van heavy blues, Skid Row, een snufje Alice In Chains en garagerock. De band heeft ondertussen veel shows achter de rug. Volgens eigen zeggen spelen ze in elke schuur of op een biljarttafel. Kieskeurig zijn de mannen niet. Die live feel klinkt goed door op het album. Aangevoerd door zanger Harry Armstrong komt de band overtuigend over. Wat een strot heeft die Armstrong zeg, lekker ruig. Luister maar naar zijn vocale introductie op ‘Slow Begins The Sickness’. Echter ook de muzikanten die hem omringen mogen niet vergeten worden. Zo zetten gitaristen Chris Charles en Dan Edwards overtuigend gitaarwerk neer, en de loodzware basis wordt door drummer Andrew Esson en bassist William Hughes vakkundig neergelegd. Het merendeel van het materiaal is furieus en op behoorlijk tempo. Luistertips zijn ‘Acid Tongue’ en het titelnummer.

Soms kom je onverwacht toch nog een klein pareltje tegen in de rockwereld. Blind River is geen absolute revelatie, maar met ‘Made Of Dirt’ hebben ze wel een vermakelijk en goed uitgevoerd album om op terug te kijken. Kon nog wel eens wat worden.