Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Blazon Rite – Dolce Bellum Inexpertis
Gates Of Hell Records
Release datum: 25 september 2020
“Ook al zijn het misschien niet de meest begenadigde muzikanten, weten ze wel met passie en overgave hun songs te brengen.”
7/10
Pim Blankenstein I 20 september 2020

Als mij zonder enige voorkennis verteld was dat Blazon Rite een obscure band uit de jaren 80 is, en dat de EP ‘Dolce Bellum Inexpertis’ toentertijd is opgenomen, had ik je meteen geloofd. Maar Blazon Rite uit het Amerikaanse Philadelphia bestaat sinds 2019 en dit is hun debuut. De vier songs tellende EP komt op vinyl uit via Gates Of Hell Records dat een sublabel van Cruz Del Sur Music is. De CD editie is overigens uit op het Griekse Alone Records.

Het viertal grossiert in epische heavy metal en ze hebben hoorbaar een broertje dood aan enige vorm van moderne benadering van heavy metal. Dit klinkt echt authentiek. Ook al zijn het misschien niet de meest begenadigde muzikanten, weten ze wel met passie en overgave hun songs te brengen. Met de fantasierijke teksten moet dit gesneden koek zijn voor liefhebbers van ouderwetse metal. Je hoort hier en daar de invloeden van het allereerste werk van Iron Maiden, maar je kunt dit nog beter vergelijken met bands als Manilla Road of Brocas Helm. Als dat als muziek in de oren klinkt, dan moet je zeker eens naar Blazon Rite gaan luisteren. Ze zijn al bezig met een volledig album naar het schijnt.