Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Black Corona – The Mission
Art Gates Records
Release datum: 22 mei 2020
“Met ‘The Mission’ hebben deze Oostenrijkers een fris maar toch potig album afgeleverd dat fans van moderne metal zeker zal aanspreken.”
8/10
Koen de Waele I 16 mei 2020

Deze band met een toch wel toepasselijke naam kwam drie jaar geleden samen in Innsbruck. Hun debuut ‘The Mission’ draait rond het concept dat elke missie kan leiden door eeuwige nachten en schaduwgebieden maar dat uiteindelijk aan alles een oplossing komt. Het mooie artwork past hier helemaal bij. Muzikaal bewegen ze zich voort in death metal maar met heel wat metalcore invloeden. Melodieuze passages wordt veelvoudig afgewisseld met eerder explosieve uitbarstingen. Zanger Mario Fetz heeft een duchtige schreeuwstem en zijn stembanden benaderen geregeld eens de grens dat ze lijken stuk te springen.  

Al van bij opener ‘Sweet Shadow’ hoor je wat ze in petto hebben. Een levendig en harmonieus stukje death metal met die soms ingenieuze wat complexere metalcore gitaren erin. Sporadisch zijn er minieme stukjes elektronica toegevoegd als intro. Behalve de reeds genoemde invloeden, is er ook een hoeveelheid thrash aanwezig. Zo heeft titeltrack ‘The Mission’ muzikaal zeker wat gelijkenissen met een recenter Metallica. At The Gates wordt als een van hun invloeden genoemd en het album wordt afgesloten met als eerbetoon hun versie van ‘The Night Eternal’. Met ‘The Mission’ hebben deze Oostenrijkers een fris maar toch potig album afgeleverd dat fans van moderne metal zeker zal aanspreken.