Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Berzerker Legion – Obliterate The Weak
Listenable Records
Release datum: 21 januari 2020
Tekst: Pim Blankenstein – 17 januari 2020
“De sound klopt, de composities zijn gewoon sterk en de uitvoering laat niets te wensen over.”
8.5/10

Met Berzerker Legion staat er weer een band op waar we het labeltje supergroep aan kunnen koppelen. In 2016 wordt dit internationale gezelschap opgericht door gitarist Alwin Zuur (Asphyx, Gods Forsaken) en gitarist Tomas Elofsson (Sanctification, Hypocrisy). De rest van de band bestaat uit de drummer James Stewart (Vader), bassist Fredrik Isaksson (Dark Funeral) en zanger Jonny Pettersson (onder meer van Wombbath, Gods Forsaken, Heads For The Dead en Henry Kane).

Voor zover ik na kan gaan heeft de band geen demo opgenomen en zijn de songs geschreven door Zuur en Elofsson. ‘Obliterate The Weak’ is dus het eerste wapenfeit. En meteen een wapenfeit waar je u tegen zegt. Uiteraard hebben we hier met death metal te maken. Het is een vorm van death metal waarmee veel zieltjes gewonnen gaan worden. Het is catchy, melodieus maar heeft zeker ook ballen. Als je bijvoorbeeld de geschiedenis van Zuur kent dan weet je dat hij vooral in eigen land bekendheid kreeg met Escutcheon waarin hij gitarist was voor hij de overstap maakte naar Asphyx. Met Escutcheon speelde hij melodieuze death metal naar Zweeds voorbeeld en dat hoor je in Berzerker Legion zeker terug. Ook het feit dat Elofsson als live-gitarist actief is in Hypocrisy heeft wel zijn sporen achtergelaten.

Als ik namen moet noemen om de sound van Berzerker Legion te omschrijven, kom ik tot een mix van Hypocrisy, Amon Amarth en At The Gates. Dat zijn niet de minste namen om mee vergeleken worden, maar wel volkomen terecht. ‘Obliterate The Weak’ is namelijk een prima album. De sound klopt, de composities zijn gewoon sterk en de uitvoering laat niets te wensen over. Er is voldoende variatie binnen de songs aanwezig om het geheel interessant te houden voor de luisteraar. Ik ben dan ook overtuigd dat we nog heel veel gaan horen van deze band. Het begin is er in ieder geval.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.