Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Berzerker Legion – Chaos Will Reign
Listenable Records
Release datum: 27 oktober 2023
“Berzerker Legion speelt degelijke en kwalitatieve old school death metal waar het melodieuze aspect van Zweden (er zitten er dan ook drie in de band) op vlotte wijze wordt afgewisseld met de meer brute variant”
8.4/10
Koen de Waele I 13 oktober 2023

Jaren geleden kwamen gitaristen Alwin Zuur (Asphyx) en Tomas Elofsson (Hypocrisy) elkaar meerdere keren tegen backstage waar ze praatten over muziek en ontdekten dat ze heel wat gemeen hadden. Vooral hun voorliefde voor de vroegere Zweedse Gotenburg stijl met groepen als At The Gates en Eucharist maar ook de meer brute paden zoals Bolt Thrower en Obituary. Met Fredrik Isaksson (oa. Dark Funeral) op de bas en James Stewart (Decapitated) verzamelden ze al snel een band met tonnen ervaring rond zich heen. Jonny Petterson (Gore Brigade, Massacre, Succubus) zorgt voor de betere grunt.

De keerzijde is dat ze elk een overvolle agenda hebben en er sinds aanvang slechts tijd was voor twee albums. Debuut ‘Obliterate the Weak’ verscheen in 2020 en nu komen ze met de opvolger ‘Chaos Will Reign’. Opener is ook de titeltrack en laat degelijke old school death metal horen: strak en stevig met uitstekende grunts en melodielijnen. Opvallend is het stuk dubbele leadgitaar en naar het einde toe krijgt het nummer een dramatisch accent. Het volgende ‘Choirs Of Anguish’ klinkt ook zo lekker nostalgisch en doet wat denken aan Amon Amarth in hun wildere beginjaren. Nummer na nummer blijft de band boeien en laat soms enkele verrassingen horen. Zo komt ‘Nihilism Over Empathy’ wel heel bruut over en hoor je tussen de grunts ineens een harde krijs om terug verder te gaan aan een supersonisch tempo. Nog een aanrader is afsluiter ‘Warchan’ waar subtiele elementen van koorzang tussen verwerkt zijn.

Berzerker Legion speelt degelijke en kwalitatieve old school death metal waar het melodieuze aspect van Zweden (er zitten er dan ook drie in de band) op vlotte wijze wordt afgewisseld met de meer brute variant. Het debuut klonk al lekker maar miste enkele memorabele nummers. Die zijn er nu wel aanwezig en dat maakt ‘Chaos Will Reign’ tot een aanrader voor de fans van nostalgische death metal zoals mezelf en hopelijk ook u.