Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Beneath My Sins – I Decide
Pride & Joy Music
Release datum: 20 maart 2020
Tekst: Sjak Roks- 16 april 2020
“Qua composities hebben we niet zoveel te klagen, want men weet best wel hoe men een goed nummer in elkaar moet steken al dient daar meteen bij gezegd te worden dat de elf nummers niet bepaald wereldschokkend en innovatief genoemd kunnen worden.”
7/10

Beneath My Sins is een Franse symfonische metal band, die in december van 2015 is opgericht door de voormalige Evolvent-leden Clement Botz (gitaar) en Emma Elvaston (zang). In maart van 2017 werd het zeker niet onaardige debuutalbum ‘Valkyries Of Modern Times’ uitgebracht, die nu een drietal jaar later gevolgd wordt door deze ‘I Decide’-plaat. Op dit tweede album worden bassiste Vanessa Housieaux en drummer Leonardo Drago als nieuwe ritme-sectie geïntroduceerd en het dient te worden gezegd dat zij hun taak prima invullen.

Net als op het debuut worden de elf nummers die er op ‘I Decide’ te vinden zijn gekenmerkt door de lekkere gitaarriffs van Clement Botz en de bij tijd en wijle redelijk zware bombastische passages. Ik was een paar jaar geleden goed te spreken over de vocale invulling van Emma Elvaston op ‘Valkyries Of Modern Times’, maar op deze tweede plaat ben ik toch wel een stukje kritischer over haar vocale prestaties. Regelmatig begeeft ze zich op het randje van haar kunnen en soms gaat ze daar zelfs overheen zoals bijvoorbeeld in ‘Despicable Me’ en dat klinkt niet bepaald geweldig om het maar eens mild uit te drukken.

Qua composities hebben we niet zoveel te klagen, want men weet best wel hoe men een goed nummer in elkaar moet steken al dient daar meteen bij gezegd te worden dat de elf nummers niet bepaald wereldschokkend en innovatief genoemd kunnen worden. Songs zoals titelnummer ‘I Decide’, ‘My Guardian Angel’ en ‘Temptation’ zijn zeker de moeite van het beluisteren waard, maar over het algemeen onderscheidt ‘I Decide’ zich niet van de massa en zal dus moeite hebben op echt op te vallen tussen het vele releases die maandelijks over ons heen gestort worden in dit genre. Slecht is het zeker niet, al schiet Emma af en toe wel even uit de bocht, maar mijns inziens wordt het niveau van het debuutalbum zeker niet geëvenaard en dat valt dan toch wel een tikkeltje tegen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.