Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

BAROEG OPEN AIR 2019 GAAT DOOR!!!

05-09-2019

Baroeg Open Air gaat definitief door!

Baroeg Open Air vindt op zaterdag 14 september gewoon plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. De doorgang van het festival was onzeker, nadat de Raad van State vorige week een dikke streep zette door het nieuwe bestemmingsplan voor het Zuiderpark. Vandaag heeft de organisatie te horen gekregen dat Baroeg Open Air definitief doorgaat.

Baroeg Open Air is een jaarlijks festival dat wordt georganiseerd door poppodium Baroeg. Het festival kenmerkt zich door de brede, underground programmering en ontspannen sfeer. Op zaterdag 14 september 2019 vindt de twaalfde editie van Baroeg Open Air plaats in het Zuiderpark bij Ahoy

Eurovisie Songfestival-act Hatari
Afgelopen vrijdag werd bekendgemaakt dat het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvindt in Rotterdam. De IJslandse Songfestivalsensatie Hatari is gestrikt door Baroeg Open Air. Het kwam vermoedelijk niet eerder voor dat een Songfestivalfinalist op een hard en alternatief festival stond. Toch is de combinatie een heel logische, zo stelt directeur en hoofdprogrammeur van het Baroeg Open Air festival Leon van Rijnsbergen: “Ons festival richt zich op een heleboel verschillende harde en alternatieve genres, zoals metal, gothic, hardcore, punk, rock (’n roll), EBM, industrial en breakcore. Deze act past daar perfect tussen.”

Meer dan 666 minuten live muziek
Het terrein opent om 12 uur en om 12.30 uur start de eerste act. Op het programma onder andere Wild Romance, de legendarische begeleidingsband van Herman Brood, headliner Dark Tranquillity, Hatari, PRSPCT Assault (Thrasher, DJ Hidden, The Satan, MC Mike Redman), The Prototypes, de Rotterdamse acts Disturbance, GOLD en nog veel meer. Met meer dan 666 minuten aan live muziek belooft dit weer een unieke editie te worden.

Voorkomen rijen
Baroeg Open Air is dit jaar voor het eerst een betaald festival. Tickets voor het festival zijn €9,99 in de voorverkoop en €15 euro aan de deur. De organisatie gaat er dit jaar met een nieuwe opzet alles aan doen om de lange rijen bij de muntautomaten, kassa en barren te voorkomen.

Samenwerking met NO THANKS!
Baroeg Open Air slaat daarom dit jaar voor het eerst handen ineen met NO THANKS!, een stichting die bewustzijn creëert over seksuele intimidatie tijdens concerten en festivals. Na de oprichting in 2017 heeft stichting NO THANKS! zich constant ingezet om het onderwerp nationaal onder de aandacht te brengen, omdat iedereen een veilige concert- of festival ervaring verdient.

Tickets: €9,99 (vvk) / €15,- (deur) (Bezoekers t/m 12 jaar hebben gratis entree)
Ticketlink: https://boa.stager.nl/web/tickets/327711

Check de onderstaande socials voor meer informatie over dit festival.