Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Badd Kharma – On Fire
Rock Of Angels Records 
Release datum: 13 maart 2020
Tekst: Wim Rueter – 10 maart 2020
“Als je goed gaat op bands als Mystic Prophecy, dan is Badd Kharma een mooie en risicoloze aanvulling op je platencollectie.”
7.8/10

Een goede voorbereiding is het halve werk, die gedachte heeft zich ferm genesteld in de hoofden van de zes Griekse heren van Badd Kharma. Sinds 2013 bestaat de band en zeven jaar later is hun debuutalbum dan eindelijk een feit. Da’s nog eens een aanloop. Deze eersteling ‘On Fire’ herbergt dertien nummers in de klassieke power metal stijl. Dat onder andere R.D. Liapakis de productie verzorgt is geen toeval. Badd Kharma heeft veel raakvlakken met de werkgever van zanger Liapakis ; Mystic Prophecy. Als je bekend bent met de Mystic Prophecy albums, dan kun je wel raden dat ook ‘On Fire’ van een zeer lekkere en vette productie is voorzien.

De originaliteitsprijs gaat dit jaar echter niet naar Badd Kharma, want vernieuwing moet je bij deze Griekse mannen niet zoeken. ‘Never Surrender’ of ‘Rise Or Fall’ zijn nu niet bepaald songtitels die we voor de eerste keer horen toch? Klinkt als kritiek, maar de band laat wel dertien nummers lang horen overtuigend voor de dag te kunnen komen. Zanger Nikos Syrakos heeft een prima ruige strot. De gitaartandem Gregory Giarelis en Manolis Tsigkos rifft er lustig op los. De keyboards van Dimitris Marinis geven her en der de nummers nog wat meer kleur op de wangetjes. Echte uitschieters zijn er niet op ‘On Fire’, al is het sfeervolle ‘On The Edge’ wel een luistertipje, toffe koorzang op dit nummer. Als je goed gaat op bands als Mystic Prophecy, dan is Badd Kharma een mooie en risicoloze aanvulling op je platencollectie. Zeker geen debuut om je voor te schamen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.