Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Axident – Demo + Live In Hell
Sounds Of Hell Records
Release datum: 24 september 2023
“Natuurlijk is er nog volop ruimte om te groeien, maar met deze eerste release geeft Axident een alleraardigst eerste visite-kaartje af.”
7/10
Sjak Roks I 8 november 2023

Het Belgische rockcafé Hell in Diest verzorgt niet alleen de nodige fraaie optredens, maar heeft ook een eigen platenlabel Sounds Of Hell, waarop men veelbelovende beginnende bands de kans geeft om zich te etaleren naar een groter publiek. De laatste release op dit label is het eerste teken van leven van de Antwerpse thrash metal band Axident, getiteld ‘Demo + Live In Hell’. Op dit plaatje staat de eerste demo van de band, die drie nummers bevat en deze is aangevuld met opnames van het concert dat ze in de Hell gaven op vier maart van dit jaar als support act van het Finse Prestige. De tien nummers die dit schijfje in totaal bevat is goed voor een speelduur van bijna twee-en-vijftig minuten en een en ander is verpakt in een fraai ogend digipak formaat.

Axident is opgericht in 2022 en bestaat uit zanger/gitarist Ayrton Kennes, gitarist Keith Broes, bassist Luc Avonts en drummer Dirk Avonts. De drie nummers van de demo zijn te bestempelen als agressieve thrash metal, wat vooral te danken is aan het rauwe stemgeluid van Ayrton. De riffs zijn lekker stevig, maar iets meer variatie in het gitaarwerk was wel welkom geweest. Ook geluidstechnisch is er zeker ruimte voor verbetering, maar er zal ongetwijfeld sprake zijn geweest van een erg gelimiteerd budget. Vooral het drumgeluid klinkt wat vlak en had wel wat meer power kunnen gebruiken. Dat gezegd hebben klinkt deze eerste demo zeker niet slecht en vooral ‘Ancalagon The Black’ is een sterke track, waarmee deze jonge band toont potentie te hebben.

De live-nummers klinken vanzelfsprekend nog een stukje agressiever en heavier en zijn een mooie aanvulling op de demo. Mede door de goede live-sound komen de drie demo-nummers in deze setting een stuk beter tot hun recht. Ook de vier extra nummers die niet op de demo te horen zijn worden enthousiast neergezet en vooral het bijna negen minuten durende ‘The Bitch Of Buchenwald’ is een lekker nummertje. Natuurlijk is er nog volop ruimte om te groeien, maar met deze eerste release geeft Axident een alleraardigst eerste visite-kaartje af. Ik ben dan ook reuze benieuwd hoe deze band zich verder zal gaan ontwikkelen in de toekomst.