Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Laura Cox – Burning Bright
V2 Records
Release datum: 08 november 2019
Tekst: Sjak Roks – 27 oktober 2019
“Ik moet zeggen dat ik erg aangenaam verrast ben door hetgeen Laura op haar tweede album laat horen en ik ben dan ook reuze benieuwd hoe ze zich in de toekomst verder zal gaan ontwikkelen.”
8/10

Met deze ‘Burning Bright’ plaat is de Franse zangeres/gitariste Laura Cox toe aan haar tweede release, na onder de naam Laura Cox Band in 2017 reeds het album ‘Hard Blues Shot’ op de markt gebracht te hebben. Zoals de titel van de debuutplaat reeds aangeeft, was die plaat behoorlijk blues geörienteerd, terwijl deze opvolger meer richting de pure hardrock aanleunt, hoewel de blues invloeden nog steeds wel degelijk onmiskenbaar in het song materiaal aanwezig zijn. Op beide platen draait het natuurlijk om de van origine Franse dame Laura Cox, die een tiental erg genietbare nummers bij elkaar heeft geschreven die ook nog eens erg sterk neergezet worden.

De dame in kwestie heeft een prima stemgeluid terwijl ook haar frisse gitaarspel er wezen mag en als zodanig kleurt ze het lekkere song materiaal op een erg smaakvolle wijze in en is ze (terecht) erg bepalend als het om het totale bandgeluid gaat. Nummers als de de sterke opener ‘Fire’, de eerste single ‘Bad Luck Blues’en het stevige ‘Here’s To War’ behoren mijns inziens tot de betere nummers van dit ‘Burning Bright’ album, maar het met country-invloeden doorspekte ‘River’ gaat er wat mij betreft met de hoofdprijs vandoor. Dit nummer kent een mooie opbouw met een akoestisch beginstuk, waarbij de kracht van Laura’s stem echt goed tot uiting komt, en loopt gaandeweg over in een heerlijke rocksong met een erg aanstekelijk refrein. Ik moet zeggen dat ik erg aangenaam verrast ben door hetgeen Laura op haar tweede album laat horen en ik ben dan ook reuze benieuwd hoe ze zich in de toekomst verder zal gaan ontwikkelen. Met ‘Burning Bright’ heeft ze in ieder geval een erg sterk tweede album afgeleverd, die de liefhebbers van bluesy hardrock zeker zal aanspreken.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.