Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Angel Witch – Angel of Light
Metal Blade Records
Release datum: 01 november 2019
Tekst: Sjak Roks – 27 oktober 2019
“Op ‘Angel Of Light’ laat Kevin Heybourne horen dat hij nog steeds weet hoe degelijke, traditionele hardrock-nummers geschreven moeten worden en het dient te worden gezegd dat er ook erg weinig mis is met de uitvoering van het materiaal.”
7.5/10

De naam van de Engelse band Angel Witch zal natuurlijk altijd onlosmakelijk verbonden blijven met de geweldige gelijknamige debuutplaat uit 1980 die toch wel gezien wordt als één van de klassiekers uit de New Wave Of British Heavy Metal periode. Echter, na de release van dit album heeft de band eigenlijk niet veel noemenswaardigs meer op de markt gebracht, ondanks de potentie die men liet zien op ‘Angel Witch’. Dat heeft vooral te maken gehad met de instabiliteit van de band, want Angel Witch is in de loop van de jaren nogal wat keertjes gesplit en daarna ook weer opgestart. De kern van de band werd en wordt ook nu nog altijd gevormd door gitarist Kevin Heybourne, die op deze inmiddels vijfde full-length studio-plaat ‘Angel Of Light’ vergezeld wordt door bassist Will Palmer, gitarist Jimmy Martin en drummer Fredrik Jansson-Punkka.

Op ‘Angel Of Light’ laat Kevin Heybourne horen dat hij nog steeds weet hoe degelijke, traditionele hardrock-nummers geschreven moeten worden en het dient te worden gezegd dat er ook erg weinig mis is met de uitvoering van het materiaal. Toch heeft ook dit nieuwe album niet de impact die het debuut zo’n veertig jaar geleden had en het zou ook niet fair zijn ten opzichte van de band om dat te verwachten. ‘Angel Of Light’ laat mijns inziens wel een verbetering zien ten opzichte van het uit 2012 stammende ‘As Above, So Below’ en dat heeft met name te maken met de frisheid en volwassenheid van de acht nummers die er op dit album te vinden zijn. De nummers zijn geschreven rondom de gitaarpartijen van Heybourne en Martin en af en toe is er zelfs een licht Thin Lizzy-smaakje te bespeuren, terwijl de zang van oudgediende Heybourne nog weinig van zijn oorspronkelijke charme heeft verloren.

Dat zorgt er voor dat er toch wel behoorlijk wat te genieten valt op ‘Angel Of Light’ en met name de nummers ‘The Night Is Calling’, de single ‘Condemned’ en ‘Don’t Turn Your Back’ laten horen dat er nog wel degelijk plaats is voor een band als Angel Witch in de hedendaagse scene. Zoals eerder aangegeven heeft het op ‘Angel Of Light’ geëtaleerde materiaal absoluut niet de impact van de onovertroffen debuutplaat, maar als je deze vergelijking achterwege laat kunnen we wel spreken van een erg degelijk album dat zeker in de smaak zal vallen bij de liefhebbers van traditionele heavy metal.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.