Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Atlantean Kodex – The Course Of Empire
Ván Records
Release datum: 13 september 2019
Tekst: Pim Blankenstein – 12 september 2019
“Dit album met geweldige muziek waarin je invloeden van Manowar, Bathory, Solstice en While Heaven Wept kunt ontwaren, zal uitgroeien tot een ware klassieker!”
9.5/10

We hebben er even op moeten wachten, maar hier is dan het vervolg op het in mijn ogen al briljante album ‘The White Goddess’ van het Duitse Atlantean Kodex. De band volgt sinds hun oprichting een compleet eigen pad en heeft ondanks de duidelijke invloeden een originele sound ontwikkeld. Het is dan ook geen verrassing dat ‘The Course Of Empire’ geheel aan mijn hooggespannen verwachtingen voldoet en een perfecte opvolger is van het eerder genoemde ‘The White Goddess’.

In principe kun je wel oordelen dat er niet eens zo heel veel veranderd is. De sound is exact wat je van dit vijftal verwacht. Het is wel duidelijk dat de band zich verder ontwikkeld heeft als het gaat om de composities. Hierin hoor je dat er gewerkt is aan verdieping en gelaagdheid. Wat mij het beste bevalt, is de eerder genoemde eigen sound van Atlantean Kodex. Of het nu de vocalen van Markus Becker gaat of om het geweldige gitaarwerk. Hoe je het wendt of keert, je herkent Atlantean Kodex uit duizenden. Wat betreft de gitaren; lead gitarist Michael Koch heeft vanwege medische redenen een stap terug moeten nemen. Hij is overigens nog wel te horen op dit album. Dat geldt ook voor zijn vervanger Coralie Baier. Daarnaast vinden we ook nog een gastbijdrage van Gatekeeper gitarist Jeff Black terug.

De epische proporties van Atlantean Kodex zijn ongekend. De band klinkt majestueus en fier. Dat hoor je niet alleen terug in de muziek maar ook in de teksten. En niet te vergeten in het geweldige artwork. Dat maakt albums als deze het aanschaffen waard. Je hebt een prachtig tastbaar product in handen waar geen enkele download tegenop kan. Ik kan met superlatieven blijven strooien, maar mijn advies is om dit album gewoon te gaan beluisteren. Als je al bekend bent met het eerdere werk dan ga je uit je dak bij het beste album tot nu toe. Ken je de band nog niet, ga je dan schamen. Dit album met geweldige muziek waarin je invloeden van Manowar, Bathory, Solstice en While Heaven Wept kunt ontwaren, zal uitgroeien tot een ware klassieker!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.