Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Atarka – Sleeping Giant
Self Released
Release datum: 27 maart 2020
Tekst: Berto – 25 maart 2020
“Tekstueel kan je de band ook om een boodschap sturen, want zaken als mentale issues en verslaving worden helder geduid.”
8.5/10

Atarka is een nieuwe Engelse band die helemaal met de voeten in de hedendaagse metal staat. Bands als Killswitch Engage en Gojira zijn duidelijk voorbeelden geweest tijdens het schrijven van hun debuut album ‘Sleeping Giant’. Of de band zelf ook een ‘Sleeping Giant’ is, zal de tijd moeten uitwijzen, maar het is een uitstekend album geworden.

De songs krijgen een heerlijke groove mee die door zowel de gitaren als de drums wordt bepaald. Het is met name een modern album geworden, gezien de vele invloeden die er worden gebruikt. De overgang van groove naar meer recht toe recht aan stukken is vloeiend en daartussen door gaat net zo soepel de stem van zanger Jamie Smith van cleane zang naar rauw. Veel harmonieuze stukken, met dubbele gitaarpartijen en melodie maken het ook nog eens een toegankelijk album, zonder veel poespas. Smaakmakers zijn echter toch wel de pakkende riffs, die in ieder nummer wel een hoofdrol opeisen en je helemaal de nummers intrekken. De band bestaat nog maar twee jaar en als je dan al een album van deze kwaliteit weet op te nemen, worden de verwachtingen voor een volgens album wel hoog. Gelukkig zijn het geroutineerde muzikanten die nu eindelijk de muziek spelen die ze altijd hebben willen spelen dus dat zit wel goed denk ik. Nummers als ‘Miasma’, ‘The Tempest’ en ‘731’ gaan in je hoofd zitten en willen daar niet meer uit, puur veroorzaakt door die verslavende riffs.

Tekstueel kan je de band ook om een boodschap sturen, want zaken als mentale issues en verslaving worden helder geduid. ‘Sleeping Giant’ is een zeer ontwikkeld en volwassen album geworden door een zeer ontwikkelde band, die hopelijk de kans krijgt om voort te bouwen op de basis die ze hier hebben gelegd.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.