Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

At First brengt zelf geproduceerde clip ‘Samsara’ uit

16-10-2019

At First brengt zelf geproduceerde clip ‘Samsara’ uit
De eerste single van het debuutalbum dat begin 2020 uit zal komen

Alternative metalband At First presenteert vandaag de nieuwe single en videoclip ‘Samsara’. De videoclip is de eerste single van het debuutalbum, dat net als de videoclip volledig in eigen productie opgenomen en geproduceerd wordt.

Zanger Jamie Jochems:
Samsara gaat over het doorbreken van de keten van lijden door zelf je lot te bepalen. In het boeddhisme en hindoeïsme wordt samsara omschreven als de cyclus van leven en dood door middel van reïncarnatie, waar je alleen uit kunt ontsnappen door verlichting te vinden. Vind je die verlichting niet dan wordt het lijden als het ware overgegeven van het ene leven op het andere. Hier heb ik mijn eigen interpretatie aan gegeven, omdat het iets was dat ik herkende bij de mensen om mij heen en in mijn eigen leven. Door onze eigen angsten en ons eigen lijden onder ogen te zien kunnen we meer leed voorkomen.

Bekijk de video OP DEZE LOKATIE.

Het debuutalbum zal begin 2020 uitkomen en werd geproduceerd door gitarist Kevin Sneijers.

Kevin Sneijers:
De productie van een album zelf in handen nemen is een erg groot project en kent vele valkuilen. Echter geeft het een groot voordeel in opzicht van tijd om te experimenteren. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij een visie uit hebben kunnen werken waarin de vertrouwde At First sound gecombineerd wordt met progressievere elementen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.