Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Artillery – In The Trash
Mighty Music
Release datum: 06 december 2019
Tekst: Sjak Roks – 02 december 2019
“Voor thrash metal fans in het algemeen en Artillery liefhebbers in het bijzonder is deze ‘In The Trash’ best wel een interessant plaatje geworden, want het is erg leuk om te horen hoe de band in zijn begindagen klonk en hoe men de zoektocht naar een eigen geluid heeft doorgemaakt.”

Naast het opnieuw in omloop brengen van het in 1998 verschenen album ‘Deadly Relics’ heeft Mighty Music ook deze ‘In The Trash’ release op de markt gebracht, waarop nog oudere opnames van de Deense thrash metal band Artillery te horen zijn. Op deze plaat vinden we namelijk de allereerste, uit 1982 stammende demo ‘We Are The Dead’, waarop hun originele zanger Per Onink nog te horen is, aangevuld met de in 1986 opgenomen demo ‘In The Trash’, die tot op heden nog nooit officieel was uitgebracht. Laatsgenoemde demo was opgenomen voor hun label Neat Records om te laten horen hoe de nieuwe Artillery nummers klonken en zouden de basis vormen voor de in 1987 te verschijnen ‘Terror Squad’ plaat.

Naast deze twee demo’s zijn er nog een paar in 1984 en 1985 opgenomen nummers toegevoegd, zijnde ‘Blessed Are The Strong’, ‘Bitch’ en ‘Hey Woman’ met Carsten Lohman op zang. Voor thrash metal fans in het algemeen en Artillery liefhebbers in het bijzonder is deze ‘In The Trash’ best wel een interessant plaatje geworden, want het is erg leuk om te horen hoe de band in zijn begindagen klonk en hoe men de zoektocht naar een eigen geluid heeft doorgemaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Artillery pas ben beginnen te waarderen vanaf hun in 1990 verschenen album ‘By Inheritance’, maar het is wel leuk om te ervaren hoe Artillery van een middelmatige dertien in een dozijn band is gegroeid naar een erg sterke thrash metal band, wiens albums nog steeds regelmatig in mijn CD-speler te vinden zijn.

Ook deze ‘In The Trash’ heeft men gepoogd geluidstechnisch wat op te poetsen, maar daar is men mijns inziens maar beperkt in geslaagd. Dat mag echter de pret niet drukken, want dit soort oude opnamen moet men gewoon in zijn oorspronkelijke vorm aanhoren. Samen met de op dezelfde datum verschenen ‘Deadly Relics’ geeft deze ‘In The Trash’ een erg fraai overzicht van het allereerste Artillery materiaal en dat zal met name de jaren tachtig liefhebbers erg aanspreken. Beide albums vertegenwoordigen dus een mooi stukje Artillery geschiedenis, waarvan akte.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.