Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Anifernyen – Augur
Ethereal Sound Works
Release datum: 09 september 2019
Tekst: Koen de Waele – 11 november 2019
“De nummers zijn goed uitgewerkt en bevatten elk wel een of andere element waardoor er heel wat variatie te horen is. Dat levert een debuut op waarmee ze stevig uitpakken en die de liefhebbers van extremere metal zeker zal aanstaan.”
8/10

Met ‘Augur’ levert deze Portugese death metalband en stevig en memorabel debuut af. De bandnaam Anifernyen komt van het oud Bretonse An Ifern Yen, in verstaanbare taal de koude hel. Niet te verwonderen dus dat er heel wat knipogen naar black metal aanwezig zijn. Ze draaien al flink wat jaren mee en kwamen in 2008 al met de EP ‘The Pledge Of Chaos’ tevoorschijn. Jammer genoeg werd daarna een rustpauze van zeven jaar ingelast. Met een nieuw geluid in zicht en heel wat nieuwe leden zijn ze nu gelukkig terug.

Na een naargeestige intro met sombere klokken in verwerkt, wordt stevig gestart met ‘Tyrant’. Lekker in het oor klinkende riffs en refreinen die wat obscuur aandoen door het klokkengeluid dat erin verwerkt wordt. De band is erin geslaagd om nummers te schrijven waarop het gitaarwerk alles op een delicieuze manier voortstuwt. Ook op ‘Eldritch Moon’ wordt zo een attractieve sfeer opgeroepen. De zang wisselt af tussen grunt en een eerder schreeuwerige zangstijl. Soms schakelen ze over naar een break met een duistere fluisterzang. In ‘Foreshadowing’ lijkt het wel of Lucifer zelf een stuk inspreekt. De nummers zijn goed uitgewerkt en bevatten elk wel een of andere element waardoor er heel wat variatie te horen is. Dat levert een debuut op waarmee ze stevig uitpakken en die de liefhebbers van extremere metal zeker zal aanstaan.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.