Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Adrian Benegas – The Revenant
Pride & Joy Music
Release datum: 15 november 2019
Tekst: Wim Rueter – 04 november 2019
“Adrian Benegas zet met dit album Paraguay op de kaart als producent van uitstekende progressieve rock.”
9/10

Het is niet aan de orde van de dag dat je een album ontvangt van een Paraguese muzikant, maar het geeft wel weer aan hoe internationaal goede muziek wel niet is. De dertigjarige toetsenist en componist Adrian Benegas heeft al wat naam gemaakt met de band Tragul, en vooral bij de kenners zijn de vele single releases bekend en geliefd.

Met ‘The Revenant’ brengt Adrian Benegas zijn eerste solo plaat uit en hij maakt er meteen een concept album van over de reis van het leven. Voor ‘The Revenant’ heeft Benegas een aantal bekende namen kunnen strikken. In het, overigens heel goede, openingsnummer ‘Servants Of The Death’ horen we bijvoorbeeld Primal Fear zanger Ralf Scheepers een puike bijdrage leveren. Dit nummer is representatief voor wat je op de andere acht tracks te wachten staat. Bombast, diverse instrumentatie, tempo wisselingen en avontuurlijke composities. Verder hoor je prima vocale bijdragen van Henning Basse (ex Firewind, ex Mayan),en Herbie Langhans (Voodoo Circle, Avantasia). Muzikaal kun je het enigszins vergelijken met het Italiaanse Rhapsody (in welke incarnatie dan ook). Maar Symphony X ligt ook niet ver af van wat Benegas ons laat horen.

Voorwaar geen kattenpis hoor ik u denken. Inderdaad, Benegas weet zeker indruk te maken met dit album en zijn composities. Zo hoor je in ‘Cadavria’ een mooie aria passage gezongen door Zuberoa Aznárez (Diabulus In Musica en Tragul). Benegas zelf laat horen een bovengemiddeld talent te zijn op de toetsen. Pas bij het zesde nummer ‘A Change Of Heart’ is er sprake van een echt rustpuntje, hier hoor je alleen Langhans op zang en Benegas kleurt het verder met diverse toetsen in. Mooi. Een van de andere hoogtepunten is ‘Carrier Of The Sunlight’, ook hier excelleert Langhans weer op vocalen in dit uptempo stuk met veel gevarieerd toetsenwerk. Het moge duidelijk zijn, Adrian Benegas zet met dit album Paraguay op de kaart als producent van uitstekende progressieve rock. Wat een aangename verrassing. Kandidaat voor het jaarlijstje.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.