Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Abysmal Dawn – Phylogenesis
Season Of Mist
Release datum: 17 april 2020
Tekst: Berto – 02 april 2020
“Een beetje waanzin is de band ook niet vreemd, luister maar naar ‘The Path Of The Totalitarian’ waar in de zang een zekere manie zit verweven.”
8.2/10

Abysmal Dawn is een death metal band die al een tijdje mee loopt. Het feit dat ze minder bekend zijn en dus een divisie lager spelen dan andere bands in het genre betekent niet dat ze kwalitatief minder zijn. Al hun albums zijn het luisteren waard, iedere death metal liefhebber dient toch minimaal twee albums van de band te kennen. Er komt vaak ook een dosis geluk bij kijken en als band dien je juiste keuzes te maken. Makkelijk praten achteraf natuurlijk.

Het heeft Abysmal Dawn nooit tegen gehouden en binnenkort brengen ze album nummer vijf uit en wederom is het een album dat uitblinkt door een gedegen mix van techniek en bruutheid. Gekoppeld aan een lekkere groove is het weer een uistekend album met vette riffs en strak drumwerk. ‘A Speck In The Fabric Of Eternity’ is hier een goed voorbeeld van, met zijn heerlijke riff. Het gitaargeluid is lekker ronkend en dat heeft ook nog eens een verslavende werking. Abysmal Dawn balanceert heel geslepen op de grens tussen technische death metal en old school death metal. Er zijn stukken waar de band, met name door het riff- en drumwerk, echt tegen de technische kant aanleunt. Als tegengewicht gaat de hele band dan weer gezamenlijk in de versnelling en is men in staat een zaal volledig in beweging te krijgen.  Een beetje waanzin is de band ook niet vreemd, luister maar naar ‘The Path Of The Totalitarian’ waar in de zang een zekere manie zit verweven. Het album klinkt echt als een geheel, er zit geen slecht nummer tussen en dat verraadt natuurlijk de ervaring die ze hebben verworven na vier albums en daarnaast laat het gewoon de pure klasse van de band horen.

‘Phylogenesis’ is wederom een hele goede plaat geworden die de band waarschijnlijk niet veel verder zal brengen als het gaat om verkoop in deze rare tijden, maar dat geldt natuurlijk voor alle bands die nieuwe muziek uitbrengen. Als je echter thuis zit en je bent op zoek naar een lekker potje death metal met lekkere en duidelijk te volgen gitaarsolo’s, dan kan je je aan dit nieuwe album van Abysmal Sawn geen buil vallen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.