Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
A Killer’s Confession – The Indifference Of Good Men
Wake Up Music
Release datum: 08 november 2019
Tekst: Koen de Waele – 05 november 2019
“Alles samen hoor je heel wat invloeden van verschillende genres en andere bands. Toch zijn ze er in geslaagd een coherent en attractief album te maken.”
8/10

Dit Amerikaanse vijftal liet op hun debuut ‘Unbroken’ horen dat ze wel rocken. Zelfs Dave Ellefson werd overtuigd en tekende de band voor zijn label EMP Group. In 2019 brachten ze in eigen beheer drie singles uit die het op Spotify best wel goed deden. Wake Up! Music haalde ze binnen en via hun verschijnt nu het tweede album ‘The Indifference of Good Men’.

De band focust zich duidelijk op de Amerikaanse markt. Openen doen ze met ‘Its Not Too Late’. Een uptempo nummer waar direct duidelijk wordt wat de band te bieden heeft. Metalcore, nu metal en alternative metal worden vakkundig door elkaar gebracht met een heldere zangstem en stevige refreinen. Opvolger ‘Numb’, dat ook al als single werd uitgebracht, zal het vooral in hun thuisland goed doen. Je hoort zelfs een beetje Creed in de zang met wat kwetsbare coupletten ertussen en een vleugje keyboard. Enkele nummers later volgt met ‘Angel On The Outside’ een volbloed ballad. De akoestische gitaren zorgen voor de nodige sfeer en charme. Af en toe gaat het er ook nog eens wat steviger aan toe. In ‘Cocaine’ krijg je zelfs wat stukken deathcore te horen. Amerika is vooral het land van de rap. Het genre is er immens populair. Wat moet je dan doen om daar wat te scoren? Af en toe eens een stukje rappen tussen je gewone zanglijnen. Dat gebeurt hier in ‘One Step’ en ‘Satisfied’. ‘I Wish’ klinkt dan al een pak steviger. Het bevat de nodige emoties en Jonathan Davis van Korn is hier ontegensprekelijk tot voorbeeld genomen. Afsluiter van dienst is ‘Reanimated’ met heel wat Linkin Park invloeden en moderne pop.

Alles samen hoor je heel wat invloeden van verschillende genres en andere bands. Toch zijn ze er in geslaagd een coherent en attractief album te maken.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.