Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Worshipper – One Way Trip
Magnetic Eye Records 
Release datum: 19 juli 2024
“Het is leuk om te onderzoeken hoe elke band een steentje bijdraagt aan het immense patrimonium dat wij elke dag mogen betreden om te ontdekken wat bands te bieden hebben. Daar kunnen we Worshipper aan toevoegen als zijnde aangenaam luistervoer, met hart en ziel gespeeld.”
8.3/10
Vera Matthijssens I 27 september 2024

Worshipper is een solide viertal uit het Amerikaanse Boston dat sinds 2014 aan de weg timmert en klassieke hardrock mixt met een portie heavy metal, maar er soms ook een psychedelisch tintje aan toevoegt. Het verdient een vermelding dat ze nog steeds dezelfde bezetting hebben sinds de oprichting. Sindsdien brachten ze twee albums uit – ‘Shadow Hymns’ in 2016 en ‘Light In The Wire’ in 2019 – die erg goed ontvangen werden. Bijgevolg konden ze in het uitgestrekte thuisland met Weedeater en in Europa met The Skull op tournee.

Album nummer drie zal dit succes consolideren, want ‘One Way Trip’ klinkt erg integer en bruisend van spelplezier. Mogelijk denk je bij sommige teksten aan drugs, maar dat is niet het geval. De teksten zijn eerder geïnspireerd door het verlies in de naaste kring dat drie van de vier leden doormaakten toen dit album werd gemaakt. Ernstig dus. De psychedelische klanken zijn ook maar mondjesmaat vertegenwoordigd in het twin gitaarspel en vintage keyboards. Dit zijn negen songs met een kop en een staart waarop puik gemusiceerd wordt. John Brookhouse’s stem maakt het plaatje compleet en daar is ook niets op aan te merken. De psychologische horrorthriller ‘Jacob’s Ladder’ waarin een Vietnam veteraan geplaagd wordt door vreselijke flashbacks en monsterlijke beelden is eveneens een invloed geweest.

Genoeg negatieve input, want de muziek maakt je wel vrolijk. Het mediumtempo ‘Heroic Dose’ is bijvoorbeeld al een prima rocknummer met knap gitaarwerk. Vanaf ‘Keep This’ komt daar ook nog in sommige nummers wat orgel/keyboards bij. Een weemoedige tint en meer reflectie horen we in ‘Windowpane’ en het sensitieve ‘Onward’. Prachtige songs met net wat diepere gevoelens die bij ons als favorieten uit de bus komen. Anderzijds kan je simpelweg meezingen met Only Alive’ en blijft het tempo wat hoger tijdens het stomende ‘Acid Burns’ alwaar het twin gitaarspel goed uit de verf komt. Het is leuk om te onderzoeken hoe elke band een steentje bijdraagt aan het immense patrimonium dat wij elke dag mogen betreden om te ontdekken wat bands te bieden hebben. Daar kunnen we Worshipper aan toevoegen als zijnde aangenaam luistervoer, met hart en ziel gespeeld.