Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

A67 Records/Suburban

Release datum: 05-04-19

Door: Sjak –  22 maart 2019

“Alle negen aanwezige nummers zijn erg sterk en laten zien en vooral horen dat 7 Miles To Pittsburgh een volwassen band is (geworden), die weet wat ze willen en vooral waar ze goed in zijn.”
4/5

In het midden van 2017 werden we opgeschrikt door de uitstekende debuut-plaat van de Nederlandse band 7 Miles To Pittsburgh, waarin ex-Sleeze Bleez zanger Andrew Elt en ex-Elegy bassist Martin Helmantel de krachten hadden gebundeld en samen met Joris Lindner een tiental op Amerikaanse leest geschroeide hardrocknummers hadden opgenomen. Om een en ander ook live te kunnen brengen, werden ex-Elegy drummer Dirk Bruinenberg en Elt zijn bandmaatje in Physical Graffitti Remco van Zandvoort als toetsenist aan de line-up toegevoegd, waardoor 7 Miles To Pittsburgh nu tot een (h)echte band is uitgegroeid.

Natuurlijk had men nog wel de moeilijke opgave om met een tweede album op de proppen te komen dat minstens zo goed was als dat verrassende debuut. Nou, voor al diegenen die nog twijfelden of men daartoe in staat zou zijn wordt die scepsis op niet mis te verstane wijze gelogenstraft middels deze Revolution On Hold. De ritmesectie klinkt strakker als ooit tevoren, terwijl ook de balans tussen keyboards en gitaar een stuk beter verzorgd is als op het debuut. Dit muzikale platform geeft zanger Andrew Elt optimaal de gelegenheid om zijn indrukwekkende vocalen te etaleren en dat doet hij dan ook met verve. Alle negen aanwezige nummers zijn erg sterk en laten zien en vooral horen dat 7 Miles To Pittsburgh een volwassen band is (geworden), die weet wat ze willen en vooral waar ze goed in zijn. 

Zowel de pure rocknummers zoals Bad Enough, Think en Time als ook de meer ingetogen songs zoals I Feel Your Pain en God Only Knows klinken erg overtuigend en worden uitstekend neergezet. Revolution On Hold borduurt naadloos voort op wat men met het gelijknamige debuut is gestart en dat is het maken van Amerikaans getinte hardrock van internationale allure. Mooi om te zien dat mensen die al vele jaren meedraaien in de scene nog in staat zijn om zo een fris en energiek klinkend album af te leveren!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.