Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

29 nieuwe namen bevestigd voor Lowlands

Bring Me The Horizon, Machine Gun Kelly, Rag'n'Bone Man en meer nieuwe namen!

26-05-2021

Hiphop, metal, pop, soul, balkanbeats en nog veel meer: vandaag worden 29 nieuwe acts voor Lowlands aangekondigd.

Bring Me The Horizon – Britse band met een breed palet aan trap, rock, EDM, pop, R&B en het betere metalwerk, inclusief circlepits en walls of death.

Machine Gun Kelly – Dit Amerikaanse hiphopfenomeen parkeert zijn dissende raps in de coulissen en komt met een energieke bak onvervalste Amerikaanse poppunk naar Lowlands Paradise.

Rag’n’Bone Man – Wat als je van blues en soul houdt, maar je oren pas echt gaan klapperen bij de ontdekking van hiphop? Geen dilemma voor deze zielroerende Britse bariton: die plukt gewoon het beste uit die werelden. 

Django Django – Deze Schotten laten in hun pakkende popsongs alle genres voorbijkomen: indierock, psychedelia, elektronica, folk, artpop, krautrock, new wave, madchester en samba.

Frenna Deluxe – Dit Frenna Deluxe-pakket staat garant voor een nederhopparty van on-Nederlandse proporties – want sinds zijn nieuwste, vijfde album ‘Highest’ óók in het Engels en muzikaal wereldser dan ooit.

Headie One – UK drill met soepele melodieën, wereldse wijsheid en herkenbare metaforen; het is niet voor niets dat hij de mainstreamhitlijsten binnendrong en straks ook elke nieuwsgierige Lowlander geheid gaat bekeren.

Mahalia – Verleidelijke mix van moderne R&B, neo-soul en hiphop, gezongen met zoveel kwetsbaarheid en authenticiteit dat je denkt: ‘Hey, ze heeft het over mij!’

Metronomy – Het Engelse indieproject van muziekoctopus Joseph Mount laat je naar keuze duivels dansen, wobbelig wiebelen, machtig meeblèren of dromerig deinen.

MY BABY  Dit Amsterdamse trio brengt Biddinghuizen in trance met zijn geheimzinnige mix van psychfunk, spaceblues en trippy dance.

Sam Fender – Belofte maakt schuld: met zijn grootse stem, frisse spel en aanstekelijke gitaren komt de heruitvinder van de indierock terug naar Biddinghuizen.

Smith & Burrows – Het nieuwe album van dit Britse duo, bekend van indiebands als Editors (Smith) en Razorlight (Burrows), is pretentieloos maar hartverwarmend- precies de muziek die je op een zonnig zomerfestival wilt horen.

Yussef Dayes – Deze begenadigde Lodense jazzdrummer eist de hoofdrol op elk podium op met expressief, meeslepend, onderhoudend en naturel vloeiend spel.

Ook De AmbassadeAfraBab L’BluzBalkanBeats SoundSystem LiveBlack Country, New RoadLa Brigade du Kif, David KeenanDubioza KolektivEvian ChristGhettsThe LathumsPuma BluePVAseeyousoonSinead O’Brien, TootArd en Zenker Brothers b2b Skee Mask worden vandaag aan de line-up toegevoegd. Het volledige programma tot nu toe, inclusief uitgebreide omschrijvingen vind OP DEZE LOCATIE.

LOWLANDS 2021

De oragnisate laat weten: “Zoals eerder toegelicht gaan we ervan uit dat het mogelijk is om Lowlands van 20 t/m 22 augustus 2021 op een veilige en verantwoorde manier te laten plaatsvinden – zonder anderhalve meter afstand of beperking in bezoekersaantal. Natuurlijk is hiervoor toestemming vanuit de overheid nodig. Als blijkt dat er toch geen toestemming komt om het festival te organiseren, wordt er uiteraard een ticketregeling opgesteld.

Festivaltickets voor Lowlands zijn inmiddels uitverkocht.”

Social media