Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

10e jubileumeditie ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 28 januari in Culemborg en 29 januari 2022 in Weert

18-06-2021

De Bosuil in Weert en Gelderlandfabriek in Culemborg presenteren voor de tiende maal het Phil Lynott en Gary Moore tribute festival REMEMBER PHIL & GARY. Op 28 en 29 januari treden in deze zalen bands op, die allemaal in het teken staan van deze beide grootmachten uit de hardrockgeschiedenis. 

De organisatie zegt: “Na het rampjaar 2021, waarin de tiende editie van Remember Phil & Gary geschrapt moest worden, kunnen we nu met trots onze jubileumeditie aankondigen. De tiende editie zal in 2022 een feit zijn!
Het evenement Remember Phil & Gary met de eerste editie in 2012 is opgezet door Peter Vleeshouwers als eerbetoon aan Philip Parris Lynott en vanaf 2013 ook voor Robert William Gary Moore. Beide Ierse muzikanten lieten een enorme erfenis aan tijdloze muziek na (met Thin Lizzy maar ook solo) die miljoenen mensen over de hele wereld heeft geïnspireerd en dat nog steeds doet.
Het is de organisatie gelukt om voor deze speciale editie van Remember Phil & Gary de Britse formatie GRAND SLAM te strikken. Grand Slam is de band die Philip Lynott oprichtte nadat Thin Lizzy was opgeheven. Grand Slam werd enkele jaren geleden heropgericht door gitarist van het eerste uur Laurence Archer (later actief in o.a. UFO) en bracht in 2019 het album ‘Hit the Ground’ uit. Tijdens Remember Phil & Gary zal Grand Slam een unieke set neerzetten van eigen nummers, maar de mannen zullen ook Gary Moore in het zonnetje zetten middels een aantal verrassende tracks. Grand Slam zal in Culemborg en in Weert te zien zijn.
In Weert zal ook PARRIS het podium beklimmen. Een jubileumeditie zonder deze Thin Lizzy tribute band is eigenlijk ondenkbaar. PARRIS zal voor deze bijzondere editie een even bijzondere setlist spelen, die geheel door de organisatoren van Remember Phil & Gary werd samengesteld.
In Culemborg is het Nederlandse LIZZY ON THE LOOSE als voorprogramma aangetrokken. Zij zullen de avond openen met een flink aantal Thin Lizzy klassiekers”.

Twee avonden
Net als de vorige twee edities zijn er ook nu weer twee Remember Phil & Gary avonden. Elke van de twee locaties heeft zo zijn eigen sfeer. De altijd bomvolle Bosuil in Weert staat garant voor een groot muzikaal feest. Dit jaar kan er gelukkig ook weer in Culemborg genoten worden van de muziek van Thin Lizzy en Gary Moore. In de prachtige, direct aan het station gelegen locatie de Gelderlandfabriek kan bovendien voor aanvang genoten worden van een heerlijk diner en/of een bijzonder glas bier of whiskey.

Boekpresentatie
Tijdens de tiende editie van Remember Phil & Gary zal het boek over de eerste negen edities van het evenement, geschreven door organisator Peter Vleeshouwers, worden gepresenteerd. Het streng gelimiteerde boek zal ook te koop zijn bij de merchandise stands.

Kaartverkoop
De kaartverkoop is inmiddels begonnen via (o.a.) de websites van de zalen: www.debosuil.nl en
www.degelderlandfabriek.nl.

Social media