Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

X Raiders doen een vlezige ode aan een beruchte fetishavond in "beeldschone" videoclip

24-01-2020

X Raiders doen een vlezige ode aan een beruchte fetishavond in “beeldschone” videoclip

X Raiders presenteert zijn nieuwe single en videoclip ‘Meat Market’ over een beruchte Amsterdamse ‘vleesnacht’. De clip stelt identiteit op hypnotiserende wijze aan de kaak in wat ze beschrijven als een “beeldschone” video.

Bekijk de clip hier:

‘Meat Market’ is afkomstig van het tweede album van X Raiders, “Weltschmerz ’89”, dat op vrijdag 31 januari 2020 uitkomt. Diezelfde avond is de release show in de Melkweg, gevolgd door een clubtour. “Weltschmerz ’89” is live opgenomen in de Wisseloord Studio’s met Grammy-genomineerde producer Attie Bauw (Judas Priest/De Staat) aan het roer, die stelt: “Ze zijn met afstand de allerhardste band die ik heb opgenomen en geloof me, ik heb er veel opgenomen.”

Ga naar onze actiepagina om kaarten te winnen voor deze release show.

“Meat Market is een feest dat voorbij gaat aan zelfs je wildste dromen.” schrijft Jaco, bassist van de band. “Het was voor ons de trigger om te denken over wat het betekent om te breken met de norm. En kan je eigenlijk wel breken met de norm? Dit komt ook terug in de stijl en compositie van de single: breken met de norm!”

Zanger Daniel:
We’re just flesh, and nothing else! Meat Market is een lofzang aan de onontsnapbare vlezigheid van ons bestaan!

Regisseur Mikki Sindhunata schrijft:
We are born with the primal instinct to crave the other human. Desires which need to be buried as we enter a world with rules, routine and judgement. We deal with the weight of identity: physical layers of our existence that we can adapt and multiply endlessly. But oppression of our primal being manifests itself in the extreme. This what I tried to portray: meat-craving humans fabricating themselves, carefully wrapping the authenticity of their existence in plastic.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.