Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Wombbath – Choirs Of The Fallen
Soulseller Records
Release datum: 06 maart 2020
Tekst: Pim Blankenstein – 06 maart 2020
“Je hoort dus klassieke Zweedse death metal met dat typische gitaargeluid dat ooit is ontstaan in de Sunlight Studio van Tomas Skogsberg. Leuk detail is dat Skogsberg verantwoordelijk was voor de mix van dit nieuwe album.”
8/10

Sinds de wederopstanding van Wombbath bestaat de kern van de band uit Håkan Stuvemark en Jonny Pettersson. Laatstgenoemde lijkt een tweede Rogga Johansson te worden als je ziet in hoeveel bands hij actief is. Na de release van het album ‘The Great Desolation’ vonden er weer een aantal bezettingswisselingen plaats. Dat heeft geen hoorbare verschillen opgeleverd.

Wat mij betreft is ‘Choirs Of The Fallen’ een logisch vervolg. De basisprincipes van Wombbath staan nog stevig overeind. Je hoort dus klassieke Zweedse death metal met dat typische gitaargeluid dat ooit is ontstaan in de Sunlight Studio van Tomas Skogsberg. Leuk detail is dat Skogsberg verantwoordelijk was voor de mix van dit nieuwe album. Verder weet Wombbath indruk te maken met hun catchy composities en sterke melodieën. Bekende gegevens binnen de songs van de Zweden. Wat dat betreft is er gewoon weinig mis aan dit album. Het enige waar je over zou kunnen vallen, is dat we deze vorm van death metal nu wel heel vaak gehoord hebben. Vernieuwend kun je het dus niet noemen, maar het klinkt wel weer als de spreekwoordelijke klok. De fans van de lompe Zweedse sound kunnen dit album blind kopen. Naast de CD editie komt het album ook op verschillende kleuren vinyl uit.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.