Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Wardruna – Kvitravn – First Flight Of The White Raven (2CD/DVD)
Sonic Music / Columbia Germany 
Release datum: 27 juni 2022
“Als tijdsdocument is dit dus een essentiële release in de carrière van Wardruna, een speciaal gezelschap vol etnische perfectie dat nu terug volop echt aan het touren gaat”
8.5/10
Vera Matthijssens I 27 juni 2022

In januari 2021 kwam het recente Wardruna album ‘Kvitravn’ uit, gevolgd door een livestream zonder publiek als releaseshow van het album. Het gebeurde in een tijd dat concerten voor lange tijd onmogelijk waren door de pandemie en het was op dat moment de enige optie. We verwijzen naar de artikels die we daarover eerder schreven – cd review en interview met Einar Selvik in januari, verslag van de virtuele albumpresentatie op 26 maart 2021 later – voor een gedetailleerde beschrijving en informatie.

Er komt nu een speciale versie van ‘Kvitravn’ uit, waarbij het concert inclusief is. Dat gebeurt als dubbel cd, op vinyl en (apart) is er ook een dvd met het concert verkrijgbaar. Ook digitaal en op video. Het is een meerwaarde om het concert visueel te kunnen aanschouwen, dat spreekt voor zich. Die avond kregen we immers niet alleen de première van nieuwe songs op een podium, maar passeerden er ook veel fanfavorieten als ‘Helvegen’ de revue. Einar zelf wenst er nog aan toe te voegen: ‘Het was belangrijk dat we die avond een echte live sfeer creëerden. Wat je hoort is wat we daadwerkelijk op dat moment op die plaats presteerden. Er kwamen later geen autotune of heropnamen aan te pas. Net als bij een regulier concert, hebben we de setlist zorgvuldig samengesteld, een keuze werd gemaakt uit alle albums. Dit alles werd gekruid met een handvol nieuwe songs die we voor het eerst speelden. Op dat moment stonden we voor het eerst in een jaar samen op het podium. Iedereen was goed voorbereid en we voelden de energie stromen alsof we nooit gescheiden waren geweest door het lot.’ Als tijdsdocument is dit dus een essentiële release in de carrière van Wardruna, een speciaal gezelschap vol etnische perfectie dat nu terug volop echt aan het touren is.