Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Vulture – Dealin’ Death
Metal Blade
Release datum: 21 mei 2021
“Het sterke element zijn de twee gitaristen S. Castevet en M. Outlaw die elkaar perfect aanvullen. Zo goed dat ze me zelfs wat deden denken aan het duo Denner en Shermann van Mercyful Fate”
8/10
Koen de Waele I 2 juni 2021

Hoewel Vulture pas werd opgericht in 2015, brengen ze de jaren tachtig helemaal terug tot leven. Een opvallend metalen logo en het nodige leder en metalen pinnen zijn alvast een zaak. Maar die authentiek klinkende speed en thrash maken het helemaal af. ’Dealin’ Death’ is alweer hun derde album en zoals gewoonlijk bestaat elk nummer uit een horrorverhaal. Inspiratie komt zowel uit klassieke horror verhalen zoals van Edgar Allen Poe maar ook duistere mythologie zoals Medusa komt aan bod. Het sterke element zijn de twee gitaristen S. Castevet en M. Outlaw die elkaar perfect aanvullen. Zo goed dat ze me zelfs wat deden denken aan het duo Denner en Shermann van Mercyful Fate. Spectaculaire en vette riffs zoals je tijdens Kill ‘Em All kon horen maar ook melodieuze leads en klassieke heavy en speed metal zorgen voor de ene na de andere verrassing.

Zanger L Steeler schreeuwt het uit en gaat ook hoge toongillen niet uit de weg. Geregeld zit er wel eens een echo of vervorming op zijn stem waardoor die sfeer van de jaren tachtig nog meer opvalt. Sommige nummers worden minder snel ingespeeld en bevatten wat meer suspense. Zoals ‘Gorgon’ met zijn catchy ritmes en refreinen. Wat later hoor je nog eens die speciale meerstemmige refreinzang in ‘Below The Mausoleum’. Ook hier ligt het tempo beduidend trager maar door die meeslepende refreinzang blijft de spanning erin.