Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Viscera – Obsidian
Unique Leader Records
Release datum: 06 maart 2020
Tekst: Berto – 01 april 2020
“Een pluim dus voor de muzikanten die, geholpen door de heldere productie, de luisteraar volledig meenemen in hun reis door negen klasse songs.”
8.8/10

Viscera is een deathcore nieuwe band uit Engeland, maar is niet zomaar een nieuwe band in een genre dat eigenlijk geen nieuwe bands nodig heeft omdat het al tot de nok is gevuld met bands die allemaal hetzelfde trucje doen. Viscera is een band die bestaat uit muzikanten die hun strepen al in andere heavy bands als Heart Is A Coward en Sylosis hebben verdiend. Daarnaast is ‘Obsidian’ een album geworden dat er toch tussen uit springt en dat is met name omdat het een redelijk ‘straight forward’ is.

Er is een perfecte balans gevonden tussen heavy en bruut aan de ene kant en melodie en toegankelijkheid aan de andere kant. ‘Lamb’ is een mooi voorbeeld van die perfecte balans. Stevige riffs en flinke breakdowns, maar ook luchtige gitaarloopjes en cleane zang die niet irriteert (want laten we wel wezen, die deathcore zangers kunnen  meestal niet echt zingen). De riffs zijn simpel en heavy en nodigen uit tot airgitaar spelen en de drums blijven binnen de snelheidsgrenzen en zijn dus prettig aan de oren. De songs zijn duidelijk geschreven door ervaren muzikanten, want door het weglaten van overbodige riedeltjes en breaks komen de songs veel beter binnen en ademen ze meer, wat het luistergenot alleen maar vergroot en men laat de luisteraar zich niet te pletter lopen tegen een instrumentale muur. Een song als ‘Affliction’ is een oefening in vingervlugheid, maar heeft daarnaast ook de kracht dat het verslavend is, want elke noot is te volgen. Een pluim dus voor de muzikanten die, geholpen door de heldere productie, de luisteraar volledig meenemen in hun reis door negen klasse songs. Negen songs, nog geen 40 minuten. Maar ik heb liever 40 minuten klasse dan 60 minuten middelmaat. En laat die klasse maar over aan Unique Leader Records, want die hebben dus wederom een pareltje uitgebracht.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.