Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Vermilion Whiskey – Crimson & Stone
Self released
Release datum: 26 mei 2023
“Heel veel hardrock, metal en stoner bands zijn terug te horen in de muziek, maar ook Bush en Soundgarden kunnen als referentiekaders te herkennen zijn.”
7.5/10
Cor Schilstra  I 19 mei 2023

Deze mannen komen uit Louisiana en kunnen duidelijk een stukje stevige kwaliteitsmuziek neerzetten. De muziek kan omschreven worden als (Southern) hardrock met stoner, blues, metal en grunge invloeden. Heel veel hardrock, metal en stoner bands zijn terug te horen in de muziek, maar ook Bush en Soundgarden kunnen als referentiekaders te herkennen zijn. De individuele capaciteiten kunnen ruimschoots voldoen aan de benodigde vaardigheden; flitsend gitaarwerk met mooi soleerwerk, smerig raspende vocalen die toch voldoende melodie kunnen voortbrengen en een ritmesectie die een goede basis vormt, maar ook zeker enkele creatieve eigen bijdragen leveren. Aan schrijverstalent ontbreekt het ook niet: de nummers zijn voorzien van de nodige variatie en de opbouw is vaak mooi gedaan.

Is er (buiten de overduidelijke afwezigheid van enige originaliteit) dan niets op te merken? De productie laat een band horen die wil knallen; en dat ervaar je als luisteraar zeker. Wel is de productie erg vol; bijna per ongeluk hoorde ik bijvoorbeeld een geweldige bas lijn, maar had moeite deze qua gehoor een beetje te isoleren voor mezelf. Ergens in de totaalmix zitten sommige onderdelen elkaar een beetje in de weg qua frequentie, lijkt het. Echt storend is dit zeker niet, maar het viel me gewoon op. Verder is er na toch zeker een vijftal draaibeurten geen enkel nummer echt blijven hangen. De muziek is nergens storend – zelfs ideaal in de auto- maar de nummers hebben ondanks de volwassen arrangementen en goede uitvoering (nog) geen blijvende impact kunnen maken.