Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Venomous Concept – The Good Ship Lollipop
Decibel Records
Release datum: 24 februari 2023
“Het is zeker niet zo dat Venomous Concept beluisteren een geseling voor het gehoor is maar het geheel mocht toch wat meer gekruid zijn.”
7.5/10
Koen de Waele  I 24 februari 2023

Venomous Concept is het nevenproject dat in 2003 werd opgericht door bassist Shane Embury (Napalm Death) en ex Brutal Truth zanger Kevin Sharp. Beiden hebben een stevige voorliefde voor punk en hardcore en konden zich helemaal gooien in dit project wat in het verleden al vier albums opleverde. Tijdens de afgelopen pandemie kregen ze de ingeving om eens iets anders te doen en de punkrock richting uitgaan. Zo werden dertien compacte en bondige nummers geschreven.

Het grunten werd achterwege gelaten maar Kevin zijn heldere zang is nogal korrelig te noemen wat gelukkig ruimschoots wordt gecompenseerd door de talloos aanwezige meerstemmige refreinen. Het geheel wordt nog eens extra opgesmukt door talloze samplers met heel oude reclameboodschappen over speelgoed. Dat is ook de intro voor het eerste nummer ‘The Good Ship Lollipop’ waar dat hardcore gevoel volop aanwezig is door de zware bas en aan hevige distortion onderhavige gitaren. Er is een naadloze overgang naar het volgende nummer ‘Timeline’ waar vooral aanstekelijke punkrockritmes overheersen.

Het is zeker niet zo dat Venomous Concept beluisteren een geseling voor het gehoor is maar het geheel mocht toch wat meer gekruid zijn. Alles bekt lekker maar het gemis aan schwung laat het te oppervlakkig klinken. Mijn persoonlijke voorkeur ging naar het korte maar stevige ‘So Sick’ dat vliegt en kraakt in de beste hardcore traditie. Jammer genoeg is dat na twee minuten al gedaan. ‘The Good Ship Lollipop’ is leuk als entertainment maar het ontbreekt aan nummers om het gedenkwaardig te maken.