Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Velvet Insane – High Heeled Monster
Wild Kingdom Records
Release datum: 26 augustus 2023
“Het levert een vrolijke en zomerse plaat op en daar kan een mens zomaar heel erg aan toe zijn na een week zeikende regen”
7.5/10
Erik Boter I 20 maart 2023

Ik heb mijn review van de vorige (de tweede) Velvet Insane plaat er nog eens bij gepakt: ‘Rock ‘n’ Roll Glitter Suit’ uit 2021. Ik kwam toen tot de conclusie dat de Zweden van Velvet Insane retrorock maakten met (vooral) een seventies vibe, zwaar geschoeid op het geluid van The Sweet en het oudere KISS.

Welnu, we zijn twee jaar verder en Velvet Insane is aan hun derde album toe. In de wereld is er in die twee jaar wel het één en ander veranderd maar het is fijn om te constateren dat er voor rockers die slecht tegen verandering kunnen er in ieder geval één vaste waarde in het leven is: een nieuwe Velvet Insane plaat die exact hetzelfde klinkt als zijn voorganger.

En dus klinkt opener ‘Bamalama Breakout’ net als The Sweet en de tweede track ‘Boogie Star’ net als KISS. Op op dit nieuwe album van Velvet Insane waren verder de geesten rond van Mud, T-Rex en Mötley Crüe. Niet zo gek wanneer je weet dat de bandleden ook in een KISS tribute spelen en de samenwerking met de  collega’s van The Hellacopters weer intensief was.

Maar ach, het levert een vrolijke en zomerse plaat op en daar kan een mens zomaar heel erg aan toe zijn na een week zeikende regen. De liedjes steken op zich prima in elkaar, er wordt prima gemusiceerd en als je een fan bent van het genre kun je dit album met je ogen dicht aanschaffen. Live hebben Jesper Lindgren, Ludvig Andersson en Jonas Eriksson alleen nog potten weten te breken in Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje maar het wordt hoog tijd voor een seventies feestje in Nederland. Volgend jaar op de festivals?