Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Twilight Force – Dawn Of The Dragonstar
Nuclear Blast
Release datum: 16 augustus 2019
Tekst: Jori van de Worp – 09 augustus 2019
“‘With The Light Of A Thousand Suns’ is een fantastisch muziekstuk, maar daar heb ik alles wat echt blijft hangen van dit album wel mee gehad.”
7/10

Twilight Force is een band die ik eigenlijk altijd zorgvuldig gemeden heb. Ik ben echt niet vies van een paar power metal clichés meer of minder, de oplettende lezers onder jullie hebben wel gemerkt dat ik mijn liefde voor alles wat met Rhapsody te maken heeft nooit onder stoelen of banken heb gestoken. Maar ja, je kan het ook zover trekken dat er echt niks anders meer dan een gimmick overblijft. Dit is de beste beschrijving van Twilight Force die je je maar kan wensen: Rhapsody vervormd tot gimmick, en dus is Gloryhammer zonder twijfel het beste vergelijkingsmateriaal. Nu heeft deze gimmick ineens een nieuwe zanger, en dat is niemand minder dan Alessandro Conti, de man die met zijn gouden stembanden Luca Turilli’s Rhapsody en Trick Or Treat tot grote successen heeft weten te leiden! Is Twilight Force met dit vocale genie aan boord nu wel in staat mij te boeien? We gaan het nieuwe derde album ‘Dawn Of The Dragonstar’ beluisteren.

De titelsong trapt het album op ziedend tempo af, en laat hier gelijk duidelijk horen dat het bestaat uit zeer capabele muzikanten. ‘Thundersword’ kenmerkt zich door blikkerige orkestraties en brengt het tempo iets omlaag. Hierdoor komt Alessandro een stuk beter uit de verf. Hetzelfde kan gezegd worden over ‘Long Live The King’, waar de band wat meer richting Trick Or Treat buigt. Op ‘With The Light Of A Thousand Suns’ laat Conti zijn imposante klassieke galmbak horen en krijgen we het eerste nummer waar ik oprecht van onder de indruk ben. De toon is serieuzer en de nadruk ligt hier echt op de compositie en niet op zoveel mogelijk noten in een minuut proppen. Die succesvolle aanpak lijkt op ‘Queen Of Eternity’ alweer vergeten te zijn, en ook begin ik me weer te irriteren aan de infantiele teksten van deze groep. ‘Blade Of Immortal Steel’ is het verplichte epos met ruim twaalf minuten. De aandacht op zo’n draak (haha…) van een muziekstuk vasthouden is een kunst apart, en Twilight Force is deze kunst blijkbaar nog niet geheel machtig. Drie minuten lang een gitaarsolo zonder al teveel variatie zorgt dat het nummer gaat lijken op die laatste gast die maar niet weg wil na je verjaardagsfeestje.

‘With The Light Of A Thousand Suns’ is een fantastisch muziekstuk, maar daar heb ik alles wat echt blijft hangen van dit album wel mee gehad. De rest is op zijn best aardige power metal met een wereldklasse vocalist. Maar ook deze vocalist weet geen twilight warrior van mij te maken, ik hoor hem toch altijd nog veel liever op het werk van Turilli.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.