Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Thundermother – Black And Gold
AFM Records
Release datum: 19 augustus 2022
“Of het nu hapklare AC/DC brokken, bombastisch a la Kiss in de ‘Creatures Of The Night’ periode, sleazy glam-rockend of poppy stadion rock is; het gaat er in als koek! ”
7.8/10
Cor Schilstra  I 10 augustus 2022

Thundermother is al een aantal albums en vele optredens een bewezen speler in het traditionele hardrock straatje. Vanaf het begin was de band een zwaar door AC/DC geïnspireerde, vrouwelijke rockformatie, die ondanks vele bezettingswisselingen een constante kwalitatieve ontwikkeling hebben bewerkstelligd. Gitariste Filippa Nässil is als enig overgebleven origineel bandlid de spil gebleken van dit gezelschap, en je moet toch toegeven dat ze zeer behoorlijk geslaagd is in de waarborging van de muzikale richting en kwaliteit.  

De muziek is geenszins vernieuwend of verrassend, maar desalniettemin heel erg pakkend en uitermate kundig gepresenteerd. Of het nu hapklare AC/DC brokken, bombastisch a la Kiss in de ‘Creatures Of The Night’ periode, sleazy glam-rockend of poppy stadion rock is; het gaat er in als koek! Zelfs de over de top, belegen Aerosmith ballade deuntjes kunnen nog goed doorstaan, ja zelfs nog gewaardeerd worden. Deze dames waren waarschijnlijk hele grote concurrenten van Vixen geweest, als ze dertig jaar geleden hun materiaal uitgebracht hadden. Enkele luistertips: het up-tempo ‘Wasted’ gevolgd door het opzwepende ‘Watch Out’ (zie de onderstaande YouTube link), die zowaar een venijnige, bijna Warlock-achtige attitude heeft. Ideaal voor in de auto, maar ook bij een feestje; een heel lekker plaatje.