Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
The Offering – Home
Century Media Records 
Release datum: 02 augustus 2019
Tekst: Patrick Verhoeven – 30 augustus 2019
“Omarm jij een muzikale uitdaging en/of kan je met een onbevangen blik een album tegemoet treden? Dan is dit ‘Home’ een schijfje waar ontzettend veel op te ontdekken valt.”
8.9/10

Heavy metal … dat is hoe de vier heren van het Boston afkomstige The Offering zich omschrijven, maar wat doet het viertal zich daar ontiegelijk tekort mee. Hun debuutalbum ‘Home’ is zo, zoveel meer: nu-metal, thrash, death, black, het eerder genoemde heavy metal, metalcore, power metal … alles wordt gebruikt. Het maakt dat de band moeilijk in een muzikaal hokje te proppen is, maar stempels als modern, onorthodox en uniek kan het viertal in elk geval moeiteloos met zich meedragen.

“Leuk hoor al die invloeden, maar vast weer zo’n act die verzandt in een onsamenhangende, ambitieuze ratjetoe en die al die invloeden niet weet te vertalen naar sterke tracks?” Elke enigszins sceptische gedachten is begrijpelijk, maar wordt door de band probleemloos weggenomen. Ondanks dat er een mêlee aan invloeden over je heen gestort wordt, weet de band een indrukwekkend geheel te creëren. Ik kon er aanvankelijk weinig mee, maar des te vaker ik luisterde, des te meer kwam de kwaliteit boven kruipen. Het laat zich moeilijk vergelijken, maar om toch maar wat namen te noemen die in de muziek terug te horen zijn: 3 Inches of Blood, Deftones, Judas Priest, Linkin Park, Mercenary, Nevermore, Raunchy, System Of A Down, Slipknot en Trivium.

The Offering is echter veel meer dan een simpele optelsom van al deze namen. Het viertal heeft het namelijk voor elkaar gekregen een eigen stempel op de muziek te leggen en de drang tot experimenteren betaalt zich uit in acht sterke, afwisselende en originele tracks. Met gepassioneerde, emotionele refreinen (‘Lovesick’), opgefokte vocalen, voortdurende wisselende sferen (‘Failure (S.O.S)’), razernij (‘Ultraviolence’), stilistische bokkensprongen, tempoveranderingen en sterk gitaarwerk (‘Ultraviolence’, ‘Glory’), is dit een ijzersterk debuut. Naast dat het muzikaal zeer sterk in elkaar steekt, is zanger Alexander Richichi een geweldenaar van de bovenste plank. Het arsenaal waar hij uit put, lijkt eindeloos groot: grunts, schreeuwen, brullen, hoge uithalen, zuivere vocalen … en alles wordt op een overtuigende, gepassioneerde manier gebracht. Naast Richichi bestaat de band uit gitarist Nishad George, bassist Spencer Metela en drummer Steve Finn. Fredrik Nordström (Arch Enemy, Bring Me The Horizon, In Flames, Powerwolf) is verantwoordelijk voor een directe, krachtige moderne productie.

Omarm jij een muzikale uitdaging en/of kan je met een onbevangen blik een album tegemoet treden? Dan is dit ‘Home’ een schijfje waar ontzettend veel op te ontdekken valt. The Offering heeft een ongekend aantal aan verschillende muzikale invloeden tot een samenhangend, origineel geheel en bovenal ijzersterke, verrassende composities weten te kneden … dat mag je aanspreken of niet; imposant is het zeker. Wat een debuut!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.