Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
The Hu – Rumble of Thunder Deluxe Album
Better Noise Music
Release datum: 30 juni 2023
“‘Deze deluxe versie is een tweekoppig monster: de fans die getrokken worden door de martiale hardrock en de band op de festivalweides hebben leren kennen, zullen zich achter de oren krabben bij de akoestische songs terwijl de avontuurlijker ingestelde luisteraars juist hun neus zullen ophalen voor de bijdrages van Duvall en Tankian.”
8/10
Jan Simon Hoogschagen I 16 juni 2023

Vorig jaar kwam de Mongoolse sensatie The Hu met hun tweede album ‘Rumble Of Thunder’ en dat sloeg in als de spreekwoordelijke bom. Als ware erfgenamen van Djengis Khan is het gezelschap bestaande uit vier blikvangende Mongoolse muzikanten en zangers en een uit eveneens vier man bestaande rockband sindsdien begonnen aan een lange veldtocht die onder andere langs de meeste grote publieksfestivals van Europa voert, te beginnen met Pinkpop.

Om deze expeditie meer kracht bij te zetten verschijnt een speciale uitgebreide editie van ‘Rumble of Thunder’ met daarop vier akoestische, meer traditionele nummers, een lange uitvoering van het prijsnummer ‘Black Thunder’ (die overigens al als bonustrack op de “normale” versie van het album stond) en de singles van het album waarop de samenwerking wordt gezocht met diverse westerse rockzangers. Zo is op ‘This Is Mongol’ William Duvall van Alice In Chains te horen en wordt een nieuwe versie van ‘Black Thunder’ opgeleukt met bijdrages van Serj Tankian (System of a Down) en DL (Daniel Laskiewicz, van Bad Wolves). Hoewel deze samenwerkingen ongetwijfeld zullen helpen The Hu bij een groter publiek te introduceren, het zijn niet de songs die deze deluxe versie een gevoel van urgentie geven. Daarvoor moet je zijn bij de songs waarin de Mongoolse roots van The Hu alle ruimte krijgen en de band minder als een dertien in een dozijn rockband klinkt, de (semi-)akoestische songs met de Mongools/Tuvaanse keelzang dus. Deze deluxe versie is een tweekoppig monster: de fans die getrokken worden door de martiale hardrock en de band op de festivalweides hebben leren kennen, zullen zich achter de oren krabben bij de akoestische songs terwijl de avontuurlijker ingestelde luisteraars juist hun neus zullen ophalen voor de bijdrages van Duvall en Tankian.