Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
The Dirty Denims – Ready Steady Go!
Self Released
Release datum: 03 juli 2020
“Dirty Denims is en blijft een band die live op zijn allersterkst is en met deze nieuwe plaat hebben ze weer genoeg nieuwe kwalitatieve en pakkende muzikale munitie om op hun publiek af te vuren.”
8/10
Cor Schilstra I 18 juni 2020

Het vlaggenschip van de vaderlandse Happy Hardrock heeft een nieuwe plaat uit. Het artwork ziet er- geheel in de lijn met de onlangs verschenen EP – weer puik uit, en de muziek eveneens in lijn met deze EP, is weer prima te verhapstukken! Naast de zes liedjes van deze eerder verschenen EP staan er vijf compleet nieuwe tracks op deze volwaardige langspeler, die ook op vinyl zal worden uitgebracht(!)

De eerste echte nieuwe track komen we tegen in ‘Roll The Dice’, een lekkere AC/DC meets Hellacopters rocker, met pakkende hooks, een simpele maar heel doeltreffende “Anders-Boba Fett-Lindström” piano bijdrage en heel fijn gitaarwerk in de eerste helft van de solo. Om het helemaal af te maken had er eigenlijk een net zo spetterende tweede helft van de gitaarsolo mogen zijn en iets meer gedurfde en creatieve drum fills, zoals Robert Eriksson dat kan. Met ‘Messin’ Around’ wordt een behoorlijk geslaagd experiment op het surf pad neergezet en ‘Creatures Of The Night’ is gewoon een heel pakkende recht toe recht aan rocker waarbij je moeilijk stil kan zetten. In het vrolijk deinende ‘Band Not A Brand’ heeft Mirjam een aanstekelijk Debbie Harry tintje en ook muzikaal kan het doen denken aan het sfeertje van bijvoorbeeld Buddy Holly’s ‘I’m Gonna Love You Too’ vertolking van Blondie. Het meest verrassend is misschien wel het in southern sausje ondergedompelde ‘Beautiful My Darling’ waarbij een indrukwekkend stukje Black Crowes invloeden, inclusief expressieve sfeer en uitstekend passend gitaarspel ten gehore wordt gebracht. Een paar stukjes dubbele gitaarlijnen a la Lynyrd Skynyrd had het misschien helemaal afgemaakt, maar ja, je kan niet alles hebben.

Dirty Denims is en blijft een band die live op zijn allersterkst is en met deze nieuwe plaat hebben ze weer genoeg nieuwe kwalitatieve en pakkende muzikale munitie om op hun publiek af te vuren. Wanneer het weer mogelijk is, zal de band vast en zeker weer op tour gaan en vele zalen platspelen met hun aanstekelijke party rock. Dan zal ik zeker één of meerdere gigs mee proberen te pikken, maar eerst zal deze nieuwe plaat ook zeker een plaatsje in mijn vinylkast moeten krijgen.