Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
The Dirty Denims – Ready, Steady, Go! Part 1
Eigen Beheer
Release datum: 15 november 2019
Tekst: Cor- 08 november 2019
“Het sterk door AC/DC beïnvloedde ‘Thunder From Downunder’ is dankzij de heerlijke riff en freewheelende uitvoering weer een waardige toevoeging aan het repertoire van nummers die uitermate geschikt zijn voor de betere feestjes en partijen.”
7.8/10

The Dirty Denims zijn al jaren één van de meest overtuigende party rock ‘n’ roll bands van ons landje als het op live optredens aankomt, maar ook de albums (en EP’s en singles) zijn best te verhapstukken. Na ‘Back With A Bang’ uit 2017, is er nu een nieuwe EP met zes nummers. Het artwork (van Jan Meininghaus) ziet er alvast veelbelovend uit!

De energieke rock ‘n’ roll komt goed binnen met de pakkende openingstrack ‘Ready, Steady, Go!’ met lekkere riff en spetterend, ietwat slordig, maar (h)eerlijk gitaarwerk inclusief rafelrandje. De regelrechte party rocker ‘Last Call For Alcohol’ kon ik me nog herinneren van de laatste bezochte show van de band, en kan ook in de huiskamer tot meezingen aanzetten. Ondanks de knappe vocale waterval van ‘Too Much Information’ (veel naar Bad Religion geluisterd?) kan deze me iets meer als vrij doorsnee pop-punky overkomen, al is het keyboard hier wel weer een erg prettige toevoeging. Het sterk door AC/DC beïnvloedde ‘Thunder From Downunder’ is dankzij de heerlijke riff en freewheelende uitvoering weer een waardige toevoeging aan het repertoire van nummers die uitermate geschikt zijn voor de betere feestjes en partijen. Ook het up-tempo ‘Turn Off The Radio’ is met zijn stuwende basis en net genoeg scherpe randjes aan het gitaarwerk weer direct dansbaar in iedere feesttent en de akoestische ‘Last Call For Alcohol (Hangover Version)’ inclusief Guns ‘n’ Roses fluit intermezzo is een aardige afsluiter van deze EP.

The Dirty Denims zijn voor mij misschien wel een echte live band in eerste instantie, maar met deze EP hebben ze zeker weer een waardig plaatje afgeleverd, die als hij op vinyl uitkomt, sowieso een plaatsje in mijn platenkast moet krijgen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.