Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Nieuwe single-video ‘World Wide Weg’ van Fleddy Melculy

18-01-2021

Op de nanoseconde af vijf jaar na de release van de explosieve single-video ’T-shirt van Metallica’ brengt de Helgische metal-hardcoresensatie Fleddy Melculy een toepasselijk vervolg op deze cult-single: T-shirt van Fleddy Melculy’.

Debuutsingle ’T-shirt van Metallica’ sloeg vijf jaar geleden in als een bom en katapulteerde de metalband van onbekend beginnend kutgroepje naar een van de bekendste Belgische metalbands van de afgelopen 10 jaar. Fleddy Melculy werd een hype maar wist ondertussen met drie succesvolle albums (én een live album) zowel live (o.a. met Guns ‘N Roses op TW Classic) als op plaat te overtuigen en veel meer te zijn dan een hype.

Nu is er dus ’T-shirt van Fleddy Melculy’, waarop Fleddy aan Metallica de vraag stelt waar de return blijft voor alle promotie die de band de afgelopen jaren voor ze heeft gemaakt. Tien maanden na de release van hun recentste album ‘Sabbath Fleddy Sabbath’ brengen de vijf metal helden dus alweer nieuw werk uit. Het is een 2.0 versie geworden van de culthit uit 2016 en een voorbode van een nieuwe EP die tijdens de Corona pandemie werd opgenomen.

In de videoclip is de band terecht gekomen in een parallel universum waar Fleddy Melculy blijkbaar nooit heeft bestaan. De videoclip zit vol verwijzingen naar andere Fleddy-videoclips en bevat gastrollen van oa Urbanus en Franky DSVD van Channel Zero.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.