Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
SuidAkrA – Wolfbite
MDD Records
Release datum: 25 mei 2021
“Dit is een ware wederopstanding en deze is zeker geslaagd, want men kent het metier en blinkt dan ook uit in negen songs die vernuftig in elkaar gestoken zijn. Heftiger dan ooit, maar nooit verzakende aan straffe melodieën, heeft SuidAkrA een volgend sterk album gemaakt.””
8.5/10
Vera Matthijssens I 22 juni 2021

Al een kwarteeuw is SuidAkrA een steeds opduikende naam in de Duitse metal scene. Zij waren één van de pioniers die black metal met folk invloeden gingen kruiden en dit allemaal onder leiding van een vastberaden Arkadius Antonik. Opvallend is de hoge werkethiek (zelden verliep er meer dan twee jaar in stilte) en een regelmatig wisselende bezetting. Een constante doorheen de jaren was wel de samenwerking met Kris Verwimp. Niet alleen voorzag hij de band van artwork en andere visuele kunst, hij schreef ook meermaals mee de teksten, denk maar aan het verhaal van ‘Realms Of Odoric’.

Voor ‘Wolfbite’ heeft Arkadius weer drie andere muzikanten rond zich verzameld, al hebben ze allemaal wel eens eerder in zijn band gespeeld. Dit SuidAkrA 2.0 komt heel gretig en heftig uit de bus. Met het thema van de wolf escaleert ‘A Life In Chains’ weldra van episch naar vlammende black metal met Arkadius’ hongerige grom- en schreeuwpartijen, al zijn er – zoals meestal – ook enkele passages met cleane zang, waar gitarist Sebastian Jensen zich nu over ontfermt. De band speelt bijzonder strak en ‘The Inner Wolf’ houdt het tempo hoog.

Natuurlijk is er ook een aantal songs waarin het folk element meer aan bod komt. ‘Darcanian Slave’ (met voornamelijk cleane zang) en het aanstekelijke ‘Faoladh’ zijn daar perfecte voorbeelden van. ‘Vortex Of Carnage’ is grotendeels instrumentaal, terwijl orkestrale arrangementen – een andere zijde van Arkadius’ talent – aan bod komt in ‘Resurgence’, een song die tevens aanduidt dat dit een ware wederopstanding is. En deze is zeker geslaagd, want men kent het metier en blinkt dan ook uit in negen songs die vernuftig in elkaar gestoken zijn. Heftiger dan ooit, maar nooit verzakende aan straffe melodieën, heeft SuidAkrA een volgend sterk album gemaakt.