Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Stormburst – Highway To Heaven
AOR Heaven
Release datum: 28 augustus 2020
“Al met al is ‘Highway To Heaven’ best oké, maar misschien zijn dertien nummers iets te veel van het goede.”
7/10
Wim Rueter I 24 augustus 2020

In 2014 ontstond de Zweedse melodieuze rockband Stormburst uit de as van, vooral in eigen land, bekende bands als Six Feet Under en Keen Hue. Een blik op de promofoto maakt duidelijk dat we hier met ervaren “oudere jongeren” te maken hebben. Met ‘Highway To Heaven’ is de band aan zijn tweede album toe.

In de bio staat dat de band er veel belang aan hecht dat te doen waar ze zichzelf goed bij voelen. Gelijk hebben ze en dat mag ook wel op hun leeftijd. Duidelijk wordt dat de mannen wel van een potje melodieuze rock houden. De geest van The Scorpions waait prominent door dit album heen. Niet ten laatste door het stemgeluid van Lars-Ake Nilsson, maar ook muzikaal zijn er wel raakvlakken en invloeden terug te horen. Gelukkig wordt het nergens storend, en vooral de gitaarsolo’s van Thomas Hansson luisteren lekker weg. Niet alle nummers van de dertien in totaal echter zijn even aansprekend. ‘Tonight’ of ‘Closer To Heaven’ leiden bijvoorbeeld nogal aan herhalingsmoeheid. Het titelnummer en albumopener ‘Highway To Heaven’ of het vlotte ‘Who Do You Think  You Are’ zijn echter puike voorbeelden hoe melodieuze rock hoort te klinken. Ook het poepcommerciële ‘Run For The Light’ gaat er in als koek.

Al met al is ‘Highway To Heaven’ best oké, maar misschien zijn dertien nummers iets te veel van het goede. Nu krijg je te vaak de neiging te skippen en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.