Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Steel Panther – On The Prowl
Membran Records
Release datum: 24 februari 2023
“Na ‘Heavy Metal Rules’ had ik wel wat meer verwacht van deze ‘On The Prowl’, maar mijn verwachtingen worden geen enkel moment waargemaakt”
6.8/10
Sjak Roks I 27 februari 2023

De Amerikaanse glamrock band Steel Panther is gedurende de jaren uitgegroeid tot één van de grootste acts binnen dat genre en hun vorige plaat ‘Heavy Metal Rules’ toonde onomwonden aan dat dit niet meer dan terecht was. Die plaat stond bol van de lekkere party rock nummers die na enkele luisterbeurten in je hoofd bleven rondspoken, maar dat kan helaas niet gezegd worden van deze opvolger ‘On The Prowl’. Ik weet niet precies wat er tijdens het song writing proces is gebeurd, maar de dertien aanwezige nummers klinken erg ongeïnspireerd en futloos. Er is helemaal niets mis met de muzikale uitvoering van het materiaal, want de heren Ralph “Michael Starr” Saenz (zang), Rush “Satchel” Parrish (gitaar), Darren “Stix Zadinia” Leader (drums) en nieuwkomer Joe “Spyder” Lester (bas) tonen wel aan gewoonweg goede muzikanten te zijn. De kwaliteit van het materiaal laat echter veel te wensen over. Nummers zoals de eerste single ‘Never Too Late (To Get Some Pussy Tonight)’, ‘On Your Instagram’ en ‘Dreams Of You’ luisteren best lekker weg, maar komen in de verste verte niet in de buurt van het kwaliteitsniveau wat er op ‘Heavy Metal Rules’ te vinden was.

Verder gaat het imago van de band hun een beetje in de weg zitten, want de sexueel getinte teksten zijn best wel amusant maar nu de vier heren reeds een gevorderde leeftijd hebben bereikt komt dat de geloofwaardigheid zeker niet ten goede. De band heeft altijd gezinspeeld op dit over-the-top imago, maar met songtitels zoals ‘Magic Vagina’, ‘Is My Dick Enough’ of ‘One Pump Chump’ wordt je na verloop van tijd niet meer serieus genomen (en nu niet de klemtoon verkeerd leggen, viespeuken!). Na ‘Heavy Metal Rules’ had ik wel wat meer verwacht van deze ‘On The Prowl’, maar mijn verwachtingen worden geen enkel moment waargemaakt. Dat zorgt er voor de dit nieuwe Steel Panther album behoorlijk tegenvalt mag ik wel zeggen Leuk om een keer te luisteren, maar daar blijft het wat mij betreft ook bij.