Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Starmen – Welcome To My World
Black Lodge/Sound Pollution
Release datum: 21 februari 2020
Tekst: Wim Rueter – 11 februari 2020
“Starmen heeft deze halfslachtige visuele ondersteuning helemaal niet nodig. Muzikaal kan de band namelijk meer dan voldoende overtuigen.”
7.5/10

Starmen is een illuster Zweeds gezelschap, gehuld in volledig gezichtsbedekkende make up. De mannen hebben elk een ster in een bepaalde kleur op hun gezicht, waarbij dan al snel band als Kiss in je gedachten komt. ‘Welcome To My World’ is het eerste album van deze zelfbenoemde ‘band from outer space’. Wat de heren laat horen is een mix tussen traditionele hardrock en AOR, met een dikke laag Kiss erover heen gesmeerd.. Alle leden van de band lopen al een tijdje mee in de muziekwereld en hebben bands als The Poodles en Cleopatra als voormalig werkgevers. We hebben hier dus niet te maken met debutanten. Dat maakt het hele make up gebeuren een beetje potsierlijk en overbodig. Check maar een video voor het bewijs. Je kunt je afvragen of dit suffige image iets gaat bijdragen aan het mogelijke succes. Starmen heeft deze halfslachtige visuele ondersteuning helemaal niet nodig. Muzikaal kan de band namelijk meer dan voldoende overtuigen. Aan de andere kant ook wel weer respect dat ze doen wat zij willen.

Mede door de vocalen van Kristian Hermanson, oeps sorry….Starmen Red natuurlijk, komt Kiss weer nadrukkelijk om de hoek kijken. Zijn stem is sterk en heeft dezelfde klankkleur als die van Paul Stanley. Een, overigens uitstekend, nummer als ‘Warrior’ laat dit duidelijk horen. Maar Starmen Purple (aka Andreas Lindgren) weet ook meer dan te overtuigen met lekker gitaarwerk. De sterrenmannekes Gold (Orjan Wahlström) en Silver (Marcus Sjöblom) leggen op sobere wijze met hun drums en bas de basis. Niet al het materiaal echter is even sterk, ‘Freewheelin’ en ‘Mayday’ (gered door de gave gitaarsolo) neigen wel naar saai en de ballad ‘Stay The Night’ weet de aandacht ook niet echt vast te houden. Tijdens het beluisteren van dit album zocht ik op internet naar wat meer achtergrondinformatie over dit bandje, en wat denk je? Drie leden blijken ook lid te zijn van de Kiss tribute band Kissed. Wie had dat nou gedacht…

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.