Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Soulcrusher viert eerste lustrum

13-06-2021

Op 1 en 2 oktober wordt in Doornroosje, in Nijmegen, voor de vijfde keer het Soulcrusher Festival georganiseerd. De laatste edities van Soulcrusher kenden een sterke, gevarieerde line up vol innovatieve experimentele heaviness waarmee het festival zijn plekje op de agenda voor 2020 al had veiliggesteld. Alleen toen kwam Corona en ontkwam het Nijmeegse festival niet aan de pijnlijke maar noodzakelijke beslissing om het festival een jaar uit te stellen.

Goed nieuws: op 1 en 2 oktober zal Doornroosje voor de vijfde keer omgetoverd worden tot een tempel van de riff en is het (eindelijk!) weer twee dagen lang tijd voor een duistere trip vol apocalyptische riffs en allesvernietigende soundscapes. Noodgedwongen bestaat het programma vooral uit bands uit Nederland en omliggende landen, maar dat heeft niet geleid tot een slappe line-up, integendeel! Binnen de nog altijd actuele beperkingen slaat Soulcrusher terug met een dijk van een programmering. Als headliners zijn de Scandinavische grootheden Enslaved en Oranssi Pazuzu binnengehaald en verder mag een uitgebreide Belgische post-black metal afvaardiging van Wolvennest, Pothamus en Wiegedood tot de gemaskerde helden van Briqueville de podia bestormen. De vruchtbare Nederlandse black metal scene is nadrukkelijk aanwezig met Autarkh, Verwoed en Doodswens.

Het blokjesschema is nog niet helemaal gevuld, volg Soulcrusher festival dus op hun site of de sociale media voor de laatste updates. Beter nog, wees er gewoon bij, het kan en mag weer. Kopen die tickets!

Voorlopige programmering:

Vrijdag 1 oktober

Enslaved – The Ruins of Beverast – Hexis – Autarkh – Krypts – Pothamus – more tba

Zaterdag 2 oktober

Oranssi Pazuzu – The Ocean – Celeste – Wiegedood – Wolvennest – Regarde Les Hommes Tomber – Schammasch – Briqueville – Telepathy – Verwoed – Crown – Doodswens

Info & tickets ⟶ http://bit.ly/Soulcrusher2021

Tickets

Klik HERE voor weekendtickets van €75.
Klik HIER voor vrijdag daytickets van €35.
Klik HIER voor zaterdag daytickets van €50.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over dit festival.