Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Silvera – Edge Of The World
Mighty Music
Release datum: 16 oktober 2020
“De band maakt makkelijk in het gehoor liggende nummers brengt die vrij snel blijven hangen.”
7.5/10
Henk Biesterveld I 01 oktober

Silvera is een Deense band die naar eigen zeggen geïnspireerd is door bands als Nickelback, Alter Bridge en Volbeat. Aangezien ik deze bands ook zeker kan waarderen (ook Nickelback ja) was mijn interesse snel gewekt. Na de eerste tonen en zanglijn zou ik daarbij ook nog Bridge To Grace aan toe willen voegen simpelweg omdat het stemgeluid van zanger/gitarist Michael Krogh als twee druppels lijkt op dat van David Garcia van deze Amerikaanse band. Muzikaal heeft Silvera er ook genoeg van weg overigens.

‘Edge Of The World’ is het debuut van deze band waarvan vanaf 2018 tot nu toe al zes singles op Spotify zijn verschenen en deze hebben de band al een flinke fanschare opgeleverd. Eerlijk gezegd snap ik dat ook wel aangezien de band makkelijk in het gehoor liggende nummers brengt die vrij snel blijven hangen. Er is genoeg variatie waarbij de songs van behoorlijk heavy (‘No Air’) tot behoorlijk zoetsappig gaan (de titelsong en het duet met Kobra Paige ‘Everything We Are’). Gelukkig trekt men naar het einde van de plaat steeds vaker het gas open met als absolute uitschieter het afsluitende, Alter Bridge-achtige, ‘Promise’. Ik denk dat er best een mooie toekomst voor Silvera is als men wat vaker het gas intrapt op deze manier. ‘Filling The Void’ is daar ook nog een mooi voorbeeld van. Een fraaie track waarin rustige passages afgewisseld worden met wat heftigere en een prima gitaarsolo.

Graag meer daar van op een volgend album. Wat dat betreft lijken ze inderdaad wel op Nickelback, rocken kunnen ze wel, het mag alleen wat vaker gebeuren!